Kväll i Paris

Så hittade vi äntligen hotellet och möttes av en trevlig kvinna i receptionen som checkade in oss och förklarade de vanliga rutinerna. Vårt rum låg en trappa upp och frukosten skulle serveras en trappa ner morgonen därpå.
 
Rummet i sig är rent och  frächt men väldigt litet, utöver sängen finns det inte mycket plats över för andra möbler men i vårt fall spelar det ingen större roll eftersom vi endast ska stanna i 2 nätter. Dock blir jag ännu en gång förvånad över hur korta sängar vissa länder verkar ha. Enligt mitt pass är jag 170 cm lång och ändå sticker foten delvis utanför sängen när jag lägger mig, samma fenomen inträffade även i Dublin.
 
Första kvällen i Paris är vi trötta och hungriga så vi orkar inte leta allt för länge efter middag utan väljer en restaurang/bar i närheten av hotellet och beställer in varsin hamburgare. Om du är en sån person som brukar be om att få ett stekt ägg eller liknande på din burgare hemma i Sverige så hade du gillat denna då allt (bacon, ost och ägg) ingick på standardburgaren. Mycket god burgare med andra ord och ett bra avslut på första dagen som gav Brasserie Franco-Americane ett bra betyg från oss.
 
 
Andra kvällen däremot bad vi kvinnan i receptionen om råd för att hitta bättre fransk mat och hon sa åt oss att promenera över La Seine till området Sorbonne och mycket riktigt finns där många restauranger i varierande prisklasser med god fransk mat. Kvällen till ära blev det trerätters och framförallt varmrätten (anka) och efterrätten (chokladmousse) var fenomenala.
 
Eftersom vi åkte i mitten av mars så var vädret ganska ostadigt och under promenade till Sorbonne hann ett oväder dra in (bilden ovan) med en kraftig regnskur. Regnet försvann dock lik fort (bilden nedan) och det är denna typ av molniga väder du kan räkna med under denna period i Paris.
 
Petit Pont - Cardinal Lustiger
 
Förutom La Seine så ligger även Notre Dame katedralen mellan Sorbonne och Hotel des Ducs d'Anjou så vi valde att ta vägen förbi denna vackert upplysta byggnad (bilden nedan) på vägen tillbaka från middagen. Nu hade det hunnit bli helt mörkt ute och vi märkte att det fläckvis fanns väldigt dåligt upplysta partier längst floden vilket gjorde att promenaden tillbaka till hotellet blev längre eftersom det var bitvis svårt att lokalisera sig.
 
Cathédrale Notre-Dame