On the go

5 minuter innan incheckningen stänger så rusar vi in på Arlanda och självklart fungerar inte automaterna med vårt bokningsnummer så vi joggar vidare till närmsta servicedisk. Kvinnan vid disken är lika stressad som vi eftersom hon strax ska ta sig till gaten och börja boarda planet, men hon hjälper oss checka in först och skickar iväg oss till säkerhetskontrollen. På väg dit inser vi att vi förlorat vår platsbokning på flyget på grund av sen incheckning och har inte ens platser bredvid varandra vilket känns lite jobbigt då en av oss lider av flygrädsla. Innan boarding får vi veta att inget kan göras åt detta utan vi får acceptera läget eftersom vi kommit så sent. Så vad är syftet med att jag berättar detta? Jo, för det första kan vi konstatera att det är riskabelt att be en tidsoptimist om skjuts till flygplatsen men framförallt vill jag tala om att cabinpersonalen hos KLM nog är den bästa jag stött på hittills.
 
Med andra ord så löste de placeringen utan problem och en av flygvärdinnorna tog sig även tid att berätta sin historia om att gå från att vara extremt flygrädd till att arbeta som flygvärdinna på heltid.
 
Det är tidig eftermiddag när vi sedan landar på Charles de Gaulle. Vi har beslutat att på egen hand ta oss in till Paris och påbörjar därför den långa promenaden mot tågstationen. Att ta tåget från flygplatsen in till Paris är enkelt, billigt och smidigt men var beredd på att tågets standard är i klass med pendeltåget som trafikerade linjen Märsta-Södertälje för 15 år sedan fast ännu lite mer slitet.
 
Hotellet vi har bokat genom Hotels.com heter Hotel des Ducs d’Anjou och ligger ett stenkast ifrån köpcentrat Les Halles där även tåget som av en händelse stannar. Det ska enligt kartan vara en kort promenad platserna emellan och vi har en fontän som riktmärke.
Fontaine des Innocents
Denna fontän...behöver jag säga att vi passerade den flertalet gånger innan vi förstod att det var den vi letade efter?