Resetips - Cannes - L'assiette provencale

Sista kvällen i Cannes och jag hade kikat lite på Tripadvisor och hittat denna restaurang som fått toppbetyg och goda omdömen. L'assiette provencale ligger vid den gamla hamnen och har en uppvärmd uteservering som vi slog oss ner på och beställde beställde in nedan förrätt att dela på. Friterade zucciniblommor med lite sallad och sås. En trevlig rätt men med lite för mycket frityrsmet för min smak, med lite mindre smet hade blommorna fått skina istället för att smakmässigt försvinna.
 
Jag beställde sedan in anka med sötpotatismos och hallonsås till huvudrätt och smakmässigt var detta en väldigt trevlig rätt. Tråkigt nog kändes det som om koken inte tagit den tid som behövdes för att få köttet mört. Kommer ni ihåg ankan från detta tidigare inlägg? Med den ankan färskt i minnet så hade inte denna rätt en chans utan här var ankan seg som om den stekts snabbt under för hög temperatur. Trist verkligen.
 
Sambo beställde in en fiskrätt från menyn som lät väldigt intressant men vår servitör informerade om att just den fisken han beställt var slut och erbjöd istället en hel fisk som han lovade han skulle få rensad. Sagt och gjort...ja ni ser nedan, roligare än så blev det inte tyvärr. Till detta serverades han potatismos som knappt var kryddat eller klart, bitar av potatisen kändes fortfarande rå. Det är tråkigt att säga men vår sista matupplevelse på en av Cannes restauranger blev vår sämsta där det kändes som om personalen i köket stressat fram halvdana rätter utan särskilt mycket kärlek. Personligen har jag svårt att förstå det höga betyget de fått meeeeen jag antar att vi kan ha träffat en kväll när inget riktigt stämde för dem så dömmer inte ut dem helt men rekommenderar hellre de andra restaurangerna jag skrivit om istället.
 
Men inte kan man låta en halvtaskig måltid förstöra sista kvällen så vi gick ut och njöt av solnedgången en sista stund innan vi gick tillbaka till hotellet för att packa våra väskor och sova några timmar innan hemresa.
 
#1 - - Netti Starby:

Vad gott det ser ut men vad tråkigt att du blev besviken på köttet! Kramis

#2 - - Znogge:

Vissa restauranger lever ibland på sitt namn men samtidigt så brukar man få bra tips genom tripadvisor. Kanske hade de bara en dålig dag. Makens fiskrätt såg allt annat än imponerande ut...

Kram och god måndag!

#3 - - åsa i åsele:

Ooups så trist, den där fisken såg inte speciellt rolig ut ;-)

Ibland kan det väl bli fel även för den bästa,
men att lyckas halvbra med både förrätt och huvudrätt å då Ni valde två olika känns det som om standarden var mindre bra rent allmänt.

Förra året var jag å J å åt på ett ställe som alla sa hade go mat,
jag valde fisk som var så hårt stekt att jag inte kunde skära i den utan att fiskbitarna hoppade av tallriken och ner på golvet ;-)

Nu sägs det att fisk är svårt att få till bra... men jag kan väl säga att vi lär inte återvända dit fler gånger.

#4 - - Linda:

Åh så gott med maten!!

#5 - - Natalia:

Åh vad jag längtar efter att vi ska utomlands!

Svar: Förstår det!☺
Kattis

#6 - - Bella:

Friterade zucchiniblommor låter underbart, måste testa det själv!

#7 - - LIL BABUSTYLE - Vem sa att man inte kan läsa tankar? :

Nej.men så tråkigt! Ibland undrar man hur vissa restauranger får sina betyg... Men skönt att det inte förstörde er kväll!

#8 - - Carro:

använder mig också av tripadvidor, tycker det är jättebra!

#9 - - Amanda CL:

Vad tråkigt att det inte blev en bra smakupplevelse
Måste säga att fisken såg extremt tråkig ut

kramar

#10 - - My:

Spännande mat :)

#11 - - Carolina Thoor:

Åh så lyxigt och gott! Längtar tills på fredag då vi eventuellt ska ut och käka på restaurang. Mums :D

Sv; ja, men verkligen. Skönt också att bara få sitta vid ett bord och vila och umgås. Vi gör ju inte mycket mer än att spela kort och äter mat/fikar, så det är ju toppen! Sen bor hon max 7 minuters promenadväg ifrån oss så det är ju inte hela världen då & då xD

#12 - - Ida:

Men gud vad gott :D

#13 - - NICOLE:

Tråkigt att det slutade så :((

#14 - - JoJo:

dom två första rätterna såg väldigt goda ut :)

#15 - - Tilda Barkselius:

Nej vad tråkigt att er sista middag inte var som ni hoppats!

#16 - - Linnéa:

Ja men absolut, typ merci är det jag kan :)

Mm, sååå goda bilder <3

#17 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Åh låter fantastiskt :). Är det inte vemodigt att lämna platser så där? :)

Svar: Alltid vemodigt!
Kattis

#18 - - FREEDOMtravel:

Lite frityrsmet kan vara gott ibland, men inte kul om det tar över. Kött och fisk kräver intressanta tillbehör tycker jag.

#19 - - Photo by E M E R E L L A:

Wow så mycket gott :)

#20 - - Emelie Andersson :

Åh vad gott det såg ut :)