Resetips - Dubrovnik - Aquarium

Ny dag och nya möjligheter och vi inledde denna nya dag med att besöka akvariet som ligger i en historisk byggnad vid den gamla hamnen i Dubrovnik. Akvariet drivs av Institutet för havs- och kustforskning och har sammanlagt 31 akvarium med en entréavgift på 60 kuna/vuxen och 20 kuna/barn.
 
 
Akvariet blev en riktigt stor besvikelse då vi båda upplevde att de flesta tankarna kändes för små för djuren de innehöll och vissa var dåligt rengjorda. Det tog oss kanske 10-15 minuter att titta igenom allt och vi tyckte synd om både fiskar och sköldpaddor.
 
Det är ganska mörkt och svalt här inne och jag kan tänka mig att många smiter in hit på riktigt varma dagar för att kyla ner sig lite men själv skulle jag inte gå hit igen och stödja denna typ av förvaring av djur. Med andra ord är min rekommendation att ni skippar ett besök här när ni är i Dubrovnik.
 

Resetips - Dubrovnik - Dabravka 1836 Restaurant and Café

Efter många steg i både trappor och på plan mark kurrade det rejält i våra magar och från muren hade vi fått syn på Dabravka 1836 som såg ut att ha en väldigt trevlig utsikt från terassen. Sagt och gjort tog vi oss därför dit efter vår tur på ringmuren och slog oss ner precis som solen började gå ner. Vad passar väl bättre än att inleda denna nya vecka med lite mat?
 
Sambo beställde in lamm med hashbrowns och jag fläsknoisetter med kroketter, helt okej rätter men inte direkt någon smaksensation skulle jag vilja påstå. Dock tillräckligt trevligt för att vi skulle vilja stanna på lite efterrätt.
 
Tre kulor glass till sambo (jordgubb, vanilj och choklad) och en Dubrovnik Cream Caramel för mig och vi såg att det var gott. Enkla efterrätter men ack så goda och de passade utmärkt till det sista vinet medan vi njöt av den färgglada himlen utanför.
 
Inte det bästa stället i Dubrovnik men det fungerar utmärkt för en middag på resan.

Resetips - Dubrovnik - Ringmuren

För 150 kuna per person (ca 200 kr) kan du promenera på egen hand längst muren som omsluter gamla stan i Dubrovnik. Muren är nästan 2 km lång och varierar i både höjd och bredd runt om. Mitt på dagen blir det väldigt varmt att gå denna promenad men som tur är finns flertalet ställen uppe på muren som säljer något svalkande ifall du glömt att ta med dig eget. Under högsäsong ska man även vara beredd på att det blir trångt här och kan därför ta ganska lång tid att ta sig runt. Ännu en stor fördel med att åka hit under lågsäsongen för vi behövde knappt trängas alls och hann se mycket, därav bildbomben nedan.
 
Älskar utsikten över alla vackra hustak i gamla stan. 
 
Ett av flera kärlekspar uppe på muren.
 
Många bilder och lite text i detta inlägg men i detta fall kändes det som om mina ord bara är överflödiga så njut av utsikten denna söndag och gillar ni den får ni gärna klicka på hjärtat. Resten av min söndag går nog till god mat och bio och jag önskar er alla ett fint avslut på helgen.
 
Visa fler inlägg