En doft av blåbär

Det gick att läsa i tidningen förra veckan att detta sannolikt är det sämsta bäråret på väldigt länge och nog har vi märkt att det inte blommat på samma sätt som tidigare år. Trots det begav vi oss ut i skogen en kväll förra veckan för att testa lyckan i blåbärssnåren.
 
De var få och relativt små men efter en stund lyckades vi fylla våra små koppar till hälften. Myggorna började öka i antal, ryggen började värka och plötsligt hörde vi ett ljud som vi båda tolkade som ett bröl från en älgtjur. Sambo och jag tittade upp på varandra och med en nick beslöt vi att det var dags att åka hem igen.
 
Blåbär är verkligen supergott och det finns så mycket att göra med dem, allt ifrån att ha dem på frukostgröten till att baka ett par muffins. Min favorit är dock Blåbärspaj och turligt nog räckte våra blåbär precis för att täcka botten på pajformen och med lite hallon som komplement blev det en riktigt god smulpaj.
 
En smulpaj som sedan avnjöts på balkongen vid skymningen och för egen del är det vaniljglass som gäller till blåbärspaj, vad väljer du?
 
Visa fler inlägg