Resetips - Dubrovnik - Restaurant 360°

Nu ska ni få se och läsa om vår absolut bästa kväll under resan till Dubrovnik, nämligen kvällen då vi beslöt oss för att besöka en av stadens restauranger som belönats med en Michelin star; Restaurant 360°. Eftersom oktober är lågsäsong så chansade vi på att de skulle ha lediga bord utan att vi bokade i förväg och tur hade vi. I ett väldigt mysigt soffbås av den finare varianten fick vi plats och vår dryckesservitör var snart på plats med menyer.
 
Medan vi satt och funderade på vad vi ville äta sippade vi på lite Kroatiskt bubbel som smakade alldeles utmärkt. Vi beslöt oss sedan för varsin trerätters och var noga med att inte välja samma rätter för att ha möjligheten att smaka på så mycket som möjligt från menyn.
 
En väldigt kort stund efter att vi gjort vår beställning kom vår matservitör (ja, vi hade två servitörer under kvällen) med denna aptitretare. Selleri på tre sätt vilket även gav tre olika texturer i form av kräm, skum och knaprigt. Förvånandsvärt gott och till det fick vi även nybakt bröd med två olika smör.
 
I kampen om förrätterna så valde sambo deras risotto och jag pasta fylld med kanin, fläsk och kalv som serverades med en glaze, morötter och salvia. Min pasta var god men sambons risotto var strået vassare får jag erkänna.
 
Med perfekt tajming serverades sedan våra huvudrätter, havsaborre med vitlökpotatismos och citronsås till sambo och duva på två vis med foie grois och picklad persika till mig. Här går åsikterna isär och vi båda hävdar att den egna huvudrätten smakade bäst så vi får se det som avgjort. Både fisken och duvan var perfekt tillagade och smakerna på tillbehören kompletterade bra.
 
När huvudrätten precis landat serverades vi varsin tallrik av den färgglada rätten nedan. Vi kände oss först lite förvirrade då det inte såg ut som någon av de efterrätter vi beställt. Vår servitör log roat åt våra miner och förklarade att det var en särskild "pre dessert" som deras kock komponerat för att neutralisera smaklökarna innan den riktiga efterrätten. En riktigt friskt smakande rätt med både sorbet och maräng.
 
Så har vi kommit fram till kvällens final, efterrätterna. En chokladdröm med körsbär åt sambo och citronkaka med ricottaglass till mig. Jag som inte gillar körsbär i denna form säger att min efterrätt var överlägsen men jag vet att sambo inte håller med mig. Med andra ord var även detta en fullträff.
 
Mätta och belåtna sippade vi på de sista av vinet när vår servitör ställde fram detta fat med Kroatiska praliner. Praliner är inte direkt vår grej men de i mitten var helt okej då de smakade lite som Mojito.
 
Mysig atmosfär, god mat, vacker utsikt och utmärkt service. Var det värt pengarna? Absolut! För att vara en restaurang som belönats med en Michelin star var det inte så mycket dyrare här än på övriga ställen i gamla stan, men så är ju också Dubrovnik en dyr stad att äta i över lag. Hur som helst är det denna kväll och middag jag idag drömmer mig tillbaka till medan jag tillverkar matlådor till kommande arbetsvecka. Vad drömmer du om en söndag som denna?
#1 - - Znogge:

Men så gott det såg ut!

Kram

#2 - - MALIN:

Allting ser så gott ut! Kram

#3 - - Netti Starby:

Oj vad gott allt ser ut! :-D Kramis

#4 - - Marianne:

Åhhh wow vilken kväll!!
Det är helt underbart att hitta en lyxig restaurang och tillbringa många timmar till att njuta en trerätters tillsammans med någon som förstår att uppskatta god mat.
Det där att kyparen kommer in med en liten mellanrätt man inte beställt....det är service skulle jag vilja påstå...

Tåget var bara ett par minuter sent och vi har haft det bra. Showen var fantastiskt....ja nästan så en känslomänniska som jag började gråta av musiken som fyllde varenda cell i kroppen...

Hoppas du njuter av en lugn söndag,
Kram

#5 - - Henrik Olsson - Föreläsningar:

Lite hungrig blev man allt när man såg bilderna :)

#6 - - åsa i åsele:

Men Oooo så synd jag inte kan smaka då bilderna verkligen visar upp mat som ser otroligt god ut :)

Förstod dock icke vad bild 3 föreställer, är det risotto?

Låter ju som ett lyckat middagstillfälle :)

I eftermiddag ska vi hälsa på mina föräldrar och äta fars dags tårta, jag undrar dock om jag kan avstå då min mage inte riktigt gillar min mors sockersöta tårtor... det blir sockerkoma efteråt ;-)

kram

#7 - - Linnéa:

Åh herrans sååå mycket gott, framförallt desserterna :p

#8 - - MALINDENISE:

Vilka härliga bilder!

#9 - - Julia:

Va mycket gott!

#10 - - Veiken:

Så himla roligt och mysigt att någon gång slå på stort! Blir man dessutom nöjd så är det supercoolt!

#11 - - Annie:

Verkar vara en riktigt mysig Resturang! :)
Mm dessert är alltid plus ;)

Hoppas du har en fin söndag!

Kramar

#12 - - Emelie Andersson:

Åh vad smarrigt! :)

#13 - - NATALIA:

Åh så mycket fantastiska rätter :D

#14 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Åh vad mycket gott :)

#15 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Ser härligt ut :).

Denna söndag? Jag drömmer nog lite efter julledighet trots att det är lite mer än en månad kvar ;). Skulle vilja varva ner :)

#16 - - Sussi:

Vilken härlig upplevelse. Jag har nog aldrig varit på en restaurang som har någon michelin star någonsin. Smart drag att ta olika så man kan smaka av varandra :)

#17 - - NICOLE:

Men å det det ser fantastiskt gott ut :D Kul att ni blev nöjda! :) Jag hade önskat en till ledig dag, att sambon var hemma och något gott kvällsmål hehe :)

#18 - - Jennifer:

Jag drömmer om en lugn och ångest fri vardag..

#19 - - Emma :

ser väääldigt gott ut!

sv; maten va sjukt gos o även drinkarna. så restaurangvalet nästa gång är ju självklar ;)

#20 - - My:

Men åh så mycket gott och även spännande maträtter :D

#21 - - Gabriella :

Ser väldigt spännande ut!!

#22 - - Pauline Hurtig:

älskar när det är snyggt upplagt!

#23 - - Johanna Utterberg :

Men åh vilken dundermiddag och såå gott det verkar ha varit :) Vill ju testa alltihop!!

#24 - - ullie:

du o din goda mat när ja blir hungrig =)
'men den där gröna va va det he he