Resetips - Kefalonia - Stränder

Läste någonstans att det finns över 300 stränder på Kefalonia och med tanke på hur många vi hann se på en vecka så tror jag det kan finns lite sanning i det påståendet, du kan nästa bada överallt längst öns kuster.
 
 
Av alla vackra stränder så är den mest kända så klart Myrthos beach som ligger på den västra sidan av ön. Det som ser ut att vara en vit sandstrand är egentligen en strand gjord av vit rullsten som trumlats många gånger av havet. Stranden ligger belägen mellan två berg och en 2 km lång väg slingrar sig ner till stranden från huvudvägen ovan och bussar kan inte ta sig hela vägen ner. Stranden är verkligen värt en besök men det kan vara bra att veta att pga läget så finns en del undervattensströmmar att passa sig för en bit ut och har du barn så är detta inte en långgrund badplats.
 
 
Har du barn eller helt enkelt bara gillar sandstrand så är stränderna Makris Gialos och Platis Gialos i Lassi ett bättre val och här kan du även testa på en del olika vattensporter.
 
 
 
Som jag nämnde i tidigare inlägg så finns en del badplatser längst kuststräckan Fanari och Kalamia beach här ovan är en av dem lite större som är rätt välbesökt. Längst sträckan är badplatserna mer och mindre lättillgängliga och är man lite modig kan man klättra ner till riktigt små och mysiga stränder...men det är inte för alla.
 
 
 
Hyr man en bil och kör runt ön märker man snabbt att det finns många ställen att stanna på och sola eller äta och dricka något vid en strand. Längst södra kusten är Lourdas beach en av de längre stränderna som är värt ett besök.
 
 
Skala ligger på den östra kusten och längst med hela orten sträcker sig Skala beach som var rätt välbesökt när vi var där. En gata upp hittar du även en hel del restauranger om du blir hungrig eller törstig.
 
 
 Från Skala åkte vi sedan vidare mot orten Sami eftersom vi blivit tipsade om Antisamos beach som ligger en bit utanför. En slingrig väg både upp och ner tar dig till denna partystrand som hoppas av musik och badar i sol stor del av dagen. Detta är en stenstrand där det snabbt blir djupt men du har alla möjligheter att få se fiskar under ytan.
 
Jag hade jättesvårt att välja en favoritstrand på denna resa, vilken typ av strand gillar du bäst?
Visa fler inlägg