Jul i Europa - Lucka 4 - Buche de Noel

Åhåhåhåh jag vet att förra receptet var godsaker men pratar vi jul i Frankrike så måste vi även prata om deras Buche de Noel, eller julstubbe som vi skulle säga i Sverige. Har ni sett de här konstverken förut?
 
Bilder lånade från www.communitycuisine.com och www.cookdiary.net
 
Choklad biscuit till rulltårtan:
  • 100g vetemjöl
  • 240g mandelmjöl
  • 420g strösocker
  • 390g äggvitor
  • 80g äggula
  • 80g kakaopulver
Choklad ganache:
  • 5 dl vispgrädde
  • 200g hackad mjölkchoklad
  • 200g mörk choklad
Creme au beurre (smörkräm):
  • 4 st ägg
  • 400g strösocker
  • 150g vatten
  • 400g rumstempererat osaltat smör
Bild lånad från www.fqmc.org
 
Dags att börja baka:
Choklad biscuit till rulltårtan
  1. Sätt ugnen på 250°C och börja sedan med att blanda ihop kakao, vetemjöl, mandelmjöl och 140g strösocker i en bunke.
  2. Vispa äggvitorna fluffigt, strö över 280g socker och vispa som en maräng. Blanda försiktigt ner äggulorna med en slickepott och rör sedan ner äggblandningen i mjölblandningen. Blanda tills du får en jämn smet.
  3. Bre smeten på en plåt med smörpapper och baka i ugnen i 7-8 min.
  4. Direkt efter bakning täcker du tårtbotten med en kökshandduk och låter den svalna.
Choklad  ganache (används både till att smaksätta smörkrämen och att bre på tårtbotten)
  1. Koka upp grädde och smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Häll lite grädde i chokladen och friktionera med en slickepott, krämen kommer att se lite konstig ut med det gör ingenting. Häll i lite grädde i taget tills all grädde är i blandningen. Ta sedan fram stavmixern och mixa i en minut utan att släppa in någon luft i krämen.
  3. Plasta in blandninen och låt stå i rumstemperatur.
Creme au beurre (smörkrämen)
  1. Vispa ägg och 50g av sockret fluffigt.
  2. Koka upp resten av sockret (350g) tillsammans med vattnet tills det når 120°C. Häll sedan det kokande sockervattnet sakta över äggblandningen samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills blandningen blivit ganska kall (under 25°C).
  3. Blanda i smöret och fortsätt vispa några minuter till.
  4. Blanda i 2/3 av ganachen.
  5. Bre den ganache som är kvar på chokladbotten och bre sedan på hälften av smörkrämen. Rulla ihop och kyl.
  6. Använd sedan resten av smörkrämen till att dekorera stubben och håll inte tillbaka på dekorationerna heller.
Smaklig tårta!!!
#1 - - Carolina Thoor:

Men fan så mumsigt! Nej, den här coola bakelsen har jag faktiskt inte sätt. Men gud så den ser god ut :D

Sv; ja, mycket planerat i december och mer planerat är det allt eftersom efter att jag skrivit det här inlägget. Så nu är den verkligen fullspäckad haha :D

Nej, precis. Hörde att Gävle-bocken endast stod i några timmar i år. Men tyckte jag såg något på facebook att den nu är uppbyggd igen. Är det sant?

#2 - - ajlimullersandvik.blogg.se:

men guuud vilket jobb :D

Svar: Haha ja det är det nog!😋
Kattis

#3 - - Frida:

Ja att äta är ju bland det bästa som finns :)
Åå vad gott det ser ut, och va fina de va!

#4 - - NICOLE:

Jag har aldrig sett en sådan, men det såg så fint upplagt ut :D

#5 - - jessy:

- kulorna har dom rivit ner, för dom är ju roliga att leka med men annars får de faktiskt stå kvar :D

#6 - - LIL BABUSTYLE - Chronic pain warrior:

Åh ser himla gott ut! Tack för recept :)

#7 - - Znogge:

Men så gott det låter och ser ut!

#8 - - Petra:

sv ja det var en mysig lördag igår

#9 - - Tilda Barkselius:

Det där verkar otroligt spännande :)

#10 - - Alice Lindström:

Coolt!

#11 - - Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet :

Så himla fina 😍

#12 - - Julia Persson:

Gott!

#13 - - MALIN:

Vad gott det ser ut! Kram

#14 - - Natalia:

men gud vad gott :D

#15 - - H:

Mums så gott <3

#16 - - Sarah:

aaa det är det =) ser gött ut =)

#17 - - Sara Ekman:

Muuuums!!!!!

#18 - - Sandra:

Men åh wow va gott det ser ut! Detta måste jag verkligen provabaka!

#19 - - sandra.:

Ser jättegott ut ju, aldrig sätt detta tidigare :) lät gott!

#20 - - Fanny:

Åh kul och bra tips :D

#21 - - Henrik Olsson:

Riktigt fint! Knappt så att man skulle våga smaka :)

#22 - - Gabriella :

Åh såå gott!!

#23 - - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Åh så spännande ser gott ut med :)

#24 - - Julia Johansson:

Ser såå god ut :)

#25 - - Erika:

Så häftiga :)

#26 - - JoJo:

men mums så gott! :D

sv; hahah ja men typ xD men skulle nog inte hinna använda alla ändå xD
ja, är synd att det alltid ska vara nån som ska förstöra. hörde i morse på radion att nån har kört bil in i lillbocken nu också. man blir så ledsen när man hör sånt :(

#27 - - Johan:

Det låter lite som drömrulltårta... älskar det! Så det där lär garanterat gå hem hos mig! :D

SV: Det är väldigt skönt att oktober och november "redan" är över :)

Tack! Det känns väldigt bra! Det har varit en väldigt bra utbildning och jag har lärt mig massor, inte minst när det gäller livspussel och träningsplanering. :)

Haha, så är det väl ibland. Det självklara ligger för nära för att man ska se det direkt :P