Lite gott och blandat

Måste bara få visa en av de bästa maträtterna någonsin, min morbror köper färsk seabream som han tillagar i ugnen. Till det äter vi råstekt potatis och lite yoghurt...helt omöjligt att få fisken att smaka lika färskt och fräscht hemma i Sverige som den gör där nere. Köttet bara faller av benen och varje tugga är en njutning.
 
 
Men för er som inte har tillgång till min morbrors matlagning när ni är i Limassol så kan jag rekommendera restaurangerna som ligger runt Limassol Castle som är populära både hos turister och invånare! :)
 
 
 
Sista dagen innan hemfärd började solen gå i moln och vinden tillta, vattnet blev snabbt kallare och vågorna högre. Denna period är lite lurig vad gäller vädret, det är lika stor chans att få vamt och soligt som att det åskar och blixtrar. Tyvärr inträffade just det senare ganska precis som vi åkte mot flygplatsen...kan säga att det var lite obehagligt skakigt under starten av flygningen hem och det verkade över lag vara ostadigt väder över Europa natten vi flög hem. Men denna tid på året får du räkna med en högre risk för turbulens än övrig tid på året.

Kontraster i Limassol

Mitt bland palmer och solsken är staden julsmyckad och det är mysigt att promenera omkring längst shoppinggatorna trots att julbelysningarna inte riktigt ger samma effekt som hemma på mörka eftermiddager.
 
  
 
Men shopping finns det gott om i Limassol så har du pengar att spendera så är det inget problem att göra det här, bara att välja vilken prisklass du vill ha för alla finns.
 
  
 
Min favoritfontän som finns att finna på den största turistgatan och min brors lilla snögubbe som fick följa med på resan för att han inte skulle sakna snön för mycket. :P
 
 
Stora rondellen i Limassol, lägg märke till pilens riktning...japp här är det vänstertrafik som gäller fortfarande vilket är smått förvirrande till och från.

God Jul!

24 december och julafton, varför inte bada när man bor granne med havet? Kanske för att det är kallt i vattnet? Spelade ingen större roll just då för vi hade packat badkläderna och det är ju fortfarande varmare än att bada hemma i Sverige den tiden på året så vi hoppade i så klart.
 
 
Kan väl även tala om att det var skönt att ta en varm dusch när vi kom tillbaka till hotellet sen! :) Men ett helt okej sätt att fira julafton på ändå, inte alla som kan säga att dom badat i havet samtidigt som Kalle Anka går på tv. På Cypern sker förresten det riktiga julfirandet på juldagen och inte på julafton som vi är vana vid.
 
 
Visa fler inlägg