Minnesvärda resor del 2

Måste säga att jag tycker det är roligt att dela med mig av mina minnen men också samtidigt få ta del av andras härliga minnen så därför vill jag fortsätta i reseminnenas värld ett tag till.
 
Den där stranden
Gagou beach på Samos kanske inte är stranden som röstas fram till den bästa i Europa, Grekland eller ens på Samos men den betyder mycket för mig. På denna klapperstensstrand har jag njutit av solen, simmat med fiskar och klappat en säl.
 
Att uppfylla en barndomsdröm
Alla har vi väl drömmar som vi haft sedan vi var små och att komma lite närmare den på en resa eller att få uppfylla den måste vara underbart. Annika har drömt om att bli delfinskötare under större delen av sin barndom och utanför ön Panglao fick hon möjligheten att träffa ett gäng vilda delfiner. Hon skriver om sin upplevelse på resfredag.se och jag rekommenderar verkligen att göra ett besök där för att både läsa om det och se de härliga bilderna.
 
Att bli utsatt för brott
Något som verkligen kan göra en resa minnesvärd i negativ bemärkelse är att utsättas för brott och för någon som rest lika mycket som Annika så har detta tyvärr inträffat ett par gånger. I ett inlägg på resfeber.se delar hon med sig om vad som tyvärr kan och saker man bör vara uppmärksam på.
 
Tur i oturen
Linda har besökt många vackra platser på vår jord och fått uppleva många olika väder på köpet också och en av de mer olyckliga kombinationerna var besöket vid vackra Lake Pukaki. På natten var det storm och självklart blev Linda kissnödig....gå in och läs om hur svårt det är att kissa i storm och varför det visade sig bli en av hennes mest minnesvärda nätter på 155cm.se
 
Att vara färre på vägen hem
Som 10-åring åkte Linda till Florida med sin familj och mormor och fick uppleva bl.a Disney World och Seaworld tillsammans. På sin blogg 155cm.se berättar hon hur deras resa fick ett tragiskt slut när hennes mormor blev påkörd och hon minns idag resan med delade känslor.
 
Vad har du för barndomsdrömmar du skulle vilja förverkliga på en resa?

Minnesvärda resor del 1

Vi har alla varit på resor som är värda att komma ihåg men vad är det som gör en resa minnesvärd egentligen? Själv har jag både positiva och mindre positiva minnen från flertalet resor som gör att jag kommer ihåg dem lite extra och jag passade även på att fråga några resebloggskollegor om deras minnen. Tillsammans tänkte vi ge er några exempel på dessa minnen och sen får ni gärna dela med er av era reseminnen också.
 
Nya vänner
På vår första resa till Samos blev vi goda vänner med hotellets bartender vilket i och för sig ledde till att vi spenderade lite mer tid i baren än planerat men istället har vi ännu en vän ute i Europa. Han är både kock och bartender och kommer från Slovakien men arbetar ute i Europa med jämna mellanrum vilket betyder att man kan åka och hälsa på också!;)
 
Dålig flygning
På väg hem efter att ha firat jul på Cypern så hamnade vi mitt i ett oväder som tyvärr höll i sig under större delen av flygningen. Detta innebar en del turbulens som inte direkt gjorde underverk för balanssinnet och istället ledde till illamående. På en annan resa fick planet vända halvvägs till Arlanda från Helsingfors på grund av något fel med planet och självklart var jag sjuk den flygningen. Det jag fortfarande funderar över är varför det var lämpligare att vända tillbaka till Finland när vi redan var halvvägs till Sverige...
 
Att få visa upp sitt eget hemland 
Louise bor idag i Turkiet med sin man och son och förra året fick hon möjligheten att bland annat visa upp Stockholm och Gamla stan för sin turkiska man. I Gamla stan besökte de bland annat Mårten Trotzig gränd som är Stockholms smalaste gatan och reaktinonen lät inte vänta på sig: "Är det här allt? Skojar du? Har vi gått såhär långt för en smal gata?" Vill ni läsa mer om deras resa till Sverige så klicka er in på bloggen LouiseiTurkiet
 
Att bli sjuk på resan
Gunilla hade oturen att skada sig på sin resa till Kuala Lumpur och upptäckte då hur mycket man behöver ha koll på gällande bland annat försäkringar när du behöver sjukvård utomlands. Hennes nära döden-upplevelse gjorde verkligen resan minnesvärd och inspirerade henne att skriva ett väldigt informativt inlägg både om händelsen och tips om olyckan skulle vara framme. Så in och läs inlägget på 4000mil.se tycker jag inför din nästa resa.
 
Vacker natur
Något av det mest fotograferade på resor måste ändå vara solnedgångar och ibland snubblar du över en plats som bara är sådär extra vacker att vara på när solen går ner. Gunilla har hittat 5 fantastiska platser på sina resor som hon delar med sig av på 4000mil.se och högst upp den listan finner ni Namibia, hos de vilda hästarna.
 
Solnedgång över Glyfada i Grekland
 
Vad har du för reseminnen?

Midsommarhelg

Så var snart denna långhelg över och det är åter till jobbet som gäller för min del. Kan inte påstå att det blivit mycket traditionellt midsommarfirande här men vi har ätit och druckit gott, njutit av gårdagens kanonväder, tränat och även slappat en del. Vi har helt enkelt njutit av att vara lediga!:) 
 
  
 
Hur var er midsommarhelg och får ni fortsätta vara lediga imorgon?
 
  
 
Visa fler inlägg