En variant av kärleksmums

Visade ju upp vad jag och sambon åt när vi firade vår 11-årsdag nu i januari och då fick jag frågan om receptet till efterrätten så tänkte att jag kunde lägga upp det här helt enkelt!:)
 
Chokladkakan (8 små bitar):
  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 msk sukrin (eller annat sötningsmedel)
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
Topping:
  • 50 g mörk choklad
  • ca 1/2 dl kokosflingor
 
1. Börja med att smälta smöret och blanda ner chokladen. Tillsätt sedan mandelmjöl, kokosmjöl och sukrin. Vispa sedan ner ägget och grädden.
 
2. Vispa smeten jämnt och häll i en bakplåtsklädd liten form (ca 10x25 cm räcker). Ställ in i ugnen i ungefär 15 min i 175 grader. Låt sedan svalna efter du tagit ut formen ur ugnen.
 
3. Smält resten av chokladen i ett vattenbad och fördela den sedan över kakan. Strö sedan kokosflingorna över och ställ in i kylen tills toppingen har stelnat.
 
Kakan kan ätas precis som den är men kan också med fördel serveras med grädde och hallon eller liknande som vi gjorde. Receptet säger att kakan ska delas i 8 bitar men vi gjorde 4 större bitar istället, eftersom det är så mycket mörk choklad i kakan så är den ganska mastig så det är nog inte fel att åtminstone dela i 6 bitar.:)
 
Enjoy!:D
Visa fler inlägg