Resetips - Kefalonia - Summery Hotel

Granne med havet och centrala Lixouri ligger det 3-stjärniga (eller 2-stjärniga beroende på vilken sida du kollar) hotellet Summery. Checkar du in på kvällen som vi gjorde möts du av en leende Dennis som förklarar hur allt funkar på hotellet och ger dig dosorna till AC och TV tillsammans med rumsnyckeln. Både AC och WiFi ingår i rumspriset tillsammans med frukost.
 
Rummen är enkla men rena och innehåller det du behöver och madrassen är den mjukaste jag någonsin sovit på i Grekland, dock är kuddarna lite för knöliga för min smak. Duschkabinen är rymlig och det ingår självklart lite shampoo, balsam och tvål.
 
Till frukost serveras bröd i olika former med flertalet pålägg, äggröra, yoghurt, frukt, flingor och kakor. Te, kaffe, mjölk och juice finns att dricka, tyvärr är det inte nypressad juice dock. Allt finns med andra ord för en fullständig frukost och det enda jag har att klaga på var att yoghurten hade en konstig smak. Det var inget vi blev dåliga av utan det smakade helt enkelt inte riktigt rätt bara.
 
På baksidan av hotellet finns en lummig liten trädgård som öppnar upp sig till poolområdet där du kan  njuta av bad och sol. Eller så kan du beställa något att äta eller dricka från hotellets bar där det även är happy hour mellan 19-21. Poolen är en sötvattenpool med förvånandsvärt varmt vatten och ett stenkast bort finns stranden.
 
Vi trivdes fantastiskt bra här och skulle definitivt bo här igen, personalen är jättetrevlig och riktigt serviceinriktade och kringområdet är lugnt samtidigt som allt ligger nära. Kan varmt rekommendera en vistelse här!
 

Resetips - Kefalonia - Retseto i Lassi

Som flera av er redan har koll på så åkte vi till Kefalonia även förra året och bodde då i Lassi där en av våra favoritrestauranger blev Retseto. Därför blev detta vårt självklara middagsstopp på väg från flygplatsen till hotellet. Förra året åt vi här två gånger och då såg det ut såhär.
 
För att nästan citera mig själv så är denna restaurang perfekt för att njuta av solnedgången och det var precis vad vi gjorde även denna gång och började med att beställa en grekisk sallad.
 
Sedan beställde sambo in sin favorit, Soutzoukakia, och jag Calamari. Precis som förra året höll maten en hög standard och servicen var toppen. Efter solnedgången kunde vi därför åka vidare mot Lixouri och vårt hotell väldigt belåtna.
 

Förkylning i kalla Sverige

Det är inte helt enkelt att vänja sig vid en temperatursänkning på över 20 grader och det känns tydligt i kroppen då jag under gårdagen började få ont i halsen och känna mig dåsig. Håller tummarna för att detta inte blir något värre nu när det är dags att börja jobba igen. Men hur var resan då kanske ni undrar, fantastisk säger jag. Kefalonia behåller sin första plats på min lista över de grekiska öarna även efter denna resa.
 
Vi åkte ner till Arlanda runt lunchtid på lördagen och satte oss då på Monstro Burgers & Pasta som tillhör Pontus in the air för en burgare. Vi hade hört mycket gott om detta ställe men upplevde ärligt talat burgaren som ganska tråkig och smaklös och inte alls värd pengarna. Dock blev vi mätta och kunde i lugn och ro sätta oss på flyget ner till värmen.
 
Bilden ovan känner ni nog igen då det var mitt bidrag i månadens fotoutmaning hos Amanda Jona och bilden nedan togs sekunderna senare när vi svängde över stadsdelen Valsta. Resan ner gick utmärkt och vi landade runt middagstid i 28 graders värme. Hyrbilen hämtades och sedan styrde vi mot hotellet, men först ett middagsstopp i Lassi. Vart och vad vi åt får ni se imorgon för nu måste jag kurera mig och förvisa denna förkylning till någon annan plats.
 
Visa fler inlägg