Hur mycket vår är det när man kommer hem?

Dagarna innan det bar iväg mot Cannes så var jag ute i Gävle och slogs av hur brunt det var överallt, verkligen alla nyanser av brunt så långt ögat kunde se. Dessa sista dagar var även de varmaste på mycket länge och jag började fundera över hur länge det kommer att dröja innan våren bjuder på mer färggranna nyanser.
 
I några rabatter gick det dock att hitta ett par ensamma färgklickar som kämpat sig igenom allt det bruna och jag frågar nu er hur långt tror ni våren kommer i Gävle på en vecka?
 

3x3

God morgon vänner! När ni läser detta är jag på väg mot varmare väder (eller så är jag redan framme beroende på vad klockan är när ni kikar in) vilket betyder att jag under några dagar kommer vara mindre närvarande här. Under tiden får ni gärna hänga med för lite liveuppdatering på instagram istället på (självklart följer jag tillbaka) @stellaefoto Som plåster på såren för som inte kan ut och resa nu bjuder jag idag även på 3x3 helt onödigt vetande om mig!😀
 
3 saker (förutom de riktigt uppenbara som t.ex. deo och tandborste) jag alltid har med mig på en resa oavsett destination:
- Min kamera, no surprise there, vi sitter typ ihop.
- Ett par specifika silverörhängen. Varför just dessa förutom att det är mina favoriter? På något sätt har jag fått för mig att de för med sig tur och de är väldigt enkla att sätta i öronen så varför lämna dem hemma då och chansa i onödan!?
- En adrenalinspruta för min skaldjursallergi som jag sedan är mästare på att glömma kvar på rummet när jag går ut pch äter.
 
3 saker jag alltid gör innan jag reser till en ny destination:
- Studerar kartan över framförallt området jag ska bo. Jag gillar att ha lite koll på åt vilket håll jag ska gå för att hitta det jag söker.
- Lär mig eventuella fun facts om platsen, vem vet det kanske leder till spännande utflykter.
- Kollar upp lämpligast transportsätt från flygplatsen till hotellet. Efter en flygresa vill jag bara komma fram så fort som möjligt och slippa betala hutlösa pengar för det om jag inte behöver.
 
3 saker som inte så många vet:
- Min högra hörntand i överkäken är ett implantat, en titanskruv rakt upp i käken med en krona på. Det var inte alls en trevlig upplevelse att sätta dit det men eftersom jag föddes utan anlag för denna tand så blev det hål i mitt leende där när mjölktanden trillade ut!
- Hälften av de hål jag har i öronen har jag gjort själv. Vad ska jag säga, det var billigare än att gå till frisör eller piercare. Jag har för övrigt 5 hål i höger öra och 6 hål i vänster öra.
- Jag har haft en piercing i handen, ni vet i skinnet mellan tummen och pekfingret. Ytterst olämpligt om man ska använda handen för att öppna dörrar med handtag t.ex. men rätt snyggt med en liten diamant som blingar till ibland!😉

Bakad sötpotatis

En skön helg med både sol och blåst har passerat. Träning har genomförts och lika så en del förberedelser inför resan. Mat har lagats och i lördags såg min tallrik ut som nedan och jag känner ett starkt behov av att tipsa...ja inte om måltiden som helhet (trots att det kompletterade varandra bra) utan om potatisen.
 
Vi testade alltså att baka sötpotatis i micron (jaha, det var väl inget nytt säger säkert en del av er, men för er andra) och det blir ju både så gott och är så enkelt att jag bara måste få tala om det för någon. Tvätta av potatisen, skär ett kryss i den och ställ den sedan i en microsäker form (t.ex. en matlåda), in i micron på högsta effekt i ca 9 min om det endast är en potatis. Vid flera kan det behövas någon minut till. Efter plinget så låt potatisen ånga av lite innan du med tummen och pekfingret på varje hand trycker lite lätt runt krysset för att den ska öppna sig. Nu är det bara att börja äta eller så gör ni som jag och gör det ännu lite godare:
Blanda ett paket laktosfri naturell philadelphiaost med ca 3-4 msk riven parmesanost. Ringla över lite olivolja och krydda sedan med salt, peppar och rivet citronskal. Rör ihop och klicka sedan på potatisen, så himla gott tillsammans. Så hur många av er kände sedan tidigare till fenomenet microbakad sötpotatis? För egen del var det totalt okänt fram till i förra veckan!:P
 
För övrigt idag så blir det jobb, läkarbesök, packa, tvättstuga och sedan tidigt i säng för på tisdag morgon (extremt och ypperligt otrevligt tidigt) bär det av!
Visa fler inlägg