Valborgsväder

Så idag har det härliga valborgsvädret satt igång här...tunga moln har rullat in hela dagen och det har regnat lite smått. Den härliga vårvärmen är som bortblåst men det gör ju inte blommorna mindre vackra!:)
 
 
Min arbetsdag blev lagom lång idag och imorgon kommer jag jobba hemifrån vilket betyder liiiten sovmorgon!!! Yey!! Sen får vi se hur kvällen blir...beror nog lite på vädret om det blir ett besök till någon brasa eller inte. Hur ser era planer ut för Valborg?

Sista måltiden

Tja nästan i alla fall, vi åt ju självklart frukost också dagen efter innan vi åkte till flygplatsen. Men sista kvällen återvände vi till Ristorante Darsena på Via Forte Marghera eftersom både maten och atmosfären är väldigt bra där. Gillar du fisk och skaldjur så är denna restaurang nästan ett måste för dig att besöka. Den är liten, familjeägd, maten är jättefräsch och personalen pratar perfekt engelska för den som inte är proffs på italienska.
 
Första kvällen vi var här så provade vi marulken, extremt ful fisk men jäklar vad god den var och till efterrätt valde vi deras version av tiramisu...eller ja, en deconstructed tiramisu skulle jag kalla det. Även den jättegod.
 
 
Menyn är upplagd så att du först har förrätter, sedan första huvudrätten följt av andra huvudrätten...detta är väldigt vanligt i de mer klassiska italienska restaurangerna. Den första huvudrätten är ofta bland annat pastarätter med någon form av protein medan andra huvudrätten "bara" är proteinet med i vissa fall lite grönsaker. Marulken t.ex. serverades tillsammans med lite tomater och oliver.
 
 
Sista kvällen valde jag bläckfisk och sambo havsaborre och båda var mycket nöjda och avrundade sedan med nedan efterrätt...perfekt tillagad!:) Precis som första gången lät vi även servitören välja vin till maten och han lyckades perfekt även denna gång.
 
 
 
Darsena är en lite dyrare restaurang men har ni möjlighet så tycker jag definitivt det är värt att unna sig ett besök här då maten och servicen gör det värt pengarna!

Spot the lizard

I närheten av hotellet fanns denna omgivning!
 
 
 
 
 
Hur mysigt som helst att sitta och mysa och titta ut på båtarna och vattnet.
 
  
 
Så under en av våra promenader dyker denna lilla krabat upp...behöver jag säga att det var svårt att få bild på hen? Tror hen var ute i första solen och mådde skitbra!:)
 
 
 
 
24 kommentarer
publicerat i Italien
Taggar: Båt, Djur, Italien, Mestre, Natur, Promenad, Resa, Sol, Vatten, Venedig, Ödla
Visa fler inlägg