Flaggdag och brasor

Valborg har anlänt och vi välkomnar vår med ljus och värme idag, men vi hissar även våra flaggor eftersom vår konung fyller år. Under hela min uppväxt (eller ja, så länge jag inte visste bättre) trodde jag faktiskt att var min mor som Sverige hissade flaggorna för eftersom även hon fyller år idag. Det är nämligen hennes favoritskämt att det är pga hennes födelsedag som alla flaggar och nog fasen tror man på sin mor när hon säger något dylik när man är liten. När jag var gammal nog att förstå har jag dock hjälpt till att hålla traditionen vid liv så när ni ser en hissad flagga idag så ska ni veta att det är för att min mor fyller år.:)
 
Hur som helt vill jag önska min mor ett stort grattis på hennes dag, jag är på väg och redo att äta massa god tårta. Samtidigt önskar jag er alla andra en riktigt trevlig Valborg vad ni än tar er för, själv hoppas jag hinna mysa vid en brasa men är inte säker på att jag hinner.

Stackars sorgsna blommor

Senaste tidens väder har alltså bjudit på solsken, kyla, hällregn, hagel och hårda vindar och när jag passerade lite blommor vid sidan av huset igår insåg jag att det inte är bara vi människor som lider av detta växlande aprilväder. Vid sidan av huset står de på rad, vajandes i vinden och hängandes med huvudet, men de står fortfarande. Så nu tänker jag att överlever de detta konstiga väder så gör vi det också, vad gör väl lite konstigt aprilväder när man precis startat upp tre dagars ledighet? Är det fler än jag som får långhelg? Har ni några roliga planer för Valborg?
 

Ni frågade så jag tänkte svara

Visst är det lite lättare att kliva upp såhär en fredag när man vet att det endast är några timmars jobb kvar innan en 3-dagars helg? Innan vi drar till jobbet eller tar helg så lade jag märke till att ni ställt några frågor i tidigare inlägg så tänkte att jag kunde svara på dem i ett inlägg istället för bara i kommentarer så vi kör på det nu tycker jag.
 
Linnea undrade när nästa resa blir och svaret på det är om 48 dagar, alltså i mitten på juni är det dags för nästa resa. Känns hur långt som helst dit just nu med vet att det kommer gå rätt fort ändå.
 
Elin undrade vad jag tycker om att flyga. Som liten älskade jag verkligen att flyga men ju äldre jag blivit dessto tråkigare tycker jag att det blir. Nu för tiden känns det mer som nödvändigt ont för att nå resmålet. Jag har aldrig varit rädd eller orolig för att flyga och kan fortfarande ibland känna lite mysigt pirr i maggropen vid start, men det bästa är ändå att få kliva av planet och känna äkta medelhavsvärme slå mot en. Nu är jag lite nyfiken, vad tycker ni om att flyga? Är några av er rädda? Kan ni sova på flyg?
 
Åsa undrade sedan om jag upplever någon skillnad när det gäller gränsövervakning nu jämfört med hur det var på flygplatser förr. Märker jag av att det inträffat terrordåd och är människor mer försiktiga nu för tiden? Det korta svaret på detta är att ja, visst märker jag en viss skillnad om jag jämför med ett par år sedan. När du åker till Frankrike nu (som varit ganska hårt ansatt av terror) måste du styrka ditt medborgarskap, det innebär att du måste visa ditt pass i både Sverige och Frankrike trots att du reser inom EU. På flera europeiska flygplatser finns även ökad närvaro av beväpnad polis/militär nu för tiden och på Arlanda upplever jag att det är tätare stickkontroller vid säkerhetskontrollen för både sprängämnen och droger. I de stora städerna råder viss ökad säkerhet vid större sammankomster, som exempel var det hög närvaro av beväpnade poliser vid nyårsfirandet i Barcelona och hela torget var inramat av betongsuggor för att hindra all form av trafik. Vad gäller "vanligt" folk så märker jag inte av någon skillnad utan de flesta är lika öppna och vänliga som förut. Däremot har jag uppmärksammat en del beteenden hos folk på flygplatser nu för tiden, folk reagerar starkare på "udda" beteenden och framförallt om det är en man från vissa nationaliteter. Det märks att det gör människor mer oroliga nu för tiden än tidigare.
 
Terror har inte gjort mig rädd för att resa men jag kanske tänker till lite extra på resmål nu, tänker ni annorlunda nu än tidigare?
Visa fler inlägg