Fotoutmaning - Rörelse

Tidigare denna månad så kom härliga Amanda på en fotoutmaning där hon kommer på ett tema varje månad så får vem som helst tolka det temat med en bild inom 20 dagar. Den 25:e varje månad presenterar sedan Amanda både sin egen tolkning och alla andras. Jag tänkte direkt att det skulle vara jättekul att utmana sig själv lite varje månad och funderade länge på hur jag ville tolka temat för april: Rörelse.
 
För bara någon dag sedan satt jag hemma i soffan på kvällen i full mysdress och hör plötsligt hur det viner i hela huset av vinden ute och då slår det mig: Vad uppstår ute när vinden viner på det sättet? En jäkla massa rörelse så klart. Jag bor ju i kuststaden Gävle som mer ofta än sällan är vindigt så det var inga större problem att gå ut med kameran dagen efter för att försöka fånga lite rörelse.
 
Ut begav jag mig med växlande vindar som inte riktigt ville blåsa som jag hoppats men i bilden ovan kan du ana viss rörelse i grenarna i bakgrunden. Jag gick en bit till och när jag nådde vassen kom ett par riktiga kastvindar så jag antar att bilden nedan är den som blir bästa bidraget, för det går väl inte att missta sig på rörelsen i vassen eller de två doppingarna i bakgrunden som simmar/rör sig framåt i vattnet? Är du med i denna roliga utmaning? Om inte så hinner du fortfarande!:)
 

Gå ner maten, shoppa och titta på stan

Så är det helg igen och jag tänker inte sticka under stol med att jag gillar det, det är ju så skönt att kunna äta en lång frukost och göra det man vill när man vill. Eller vad säger ni? Det är så härligt när vi är ute och reser också att ha så få tider som möjligt att passa. Att strosa runt och titta på omgivningarna (särskilt när vädret är bra) är ju bara för härligt. I Cannes finns, som jag tidigare nämnt, mycket vackert att titta på och många butiker att shoppa i.
 
Rue Meynadier är ett måste att besöka då det är stadens äldsta shoppinggata som idag är gatan med flest souvenirbutiker men också många trevliga butiker som säljer lokala produkter. Det var längst denna gata jag köpte lavendeltvålarna som blev vinsten i souvenirtävlingen. Längst denna gata hittade vi även en liten vinbutik, vid namn Nicolas, som sålde många fina franska viner och packade ner dem i fina presentförpackningar som gjorde dem lätta att transportera hem till Sverige. 
 
Vill du istället handla kläder, väskor och skor, både från stora och mindre modehus, är det gatorna Rue d'Antibes och Boulevard de la Croisette som gäller. Här hittar du allt från Zara och H&M till Gucci och Dior och även om du inte vill shoppa kan det vara roligt att titta in genom många av butiksfönstren.
 

Resetips - Cannes - L'Avenue

Okej så efter att vi hängt en förmiddag på stranden så behövde vi så klart äta lite lunch så vi gick tillbaka till restaurangerna i närheten av hamnen. Varma av solen så behövde vi något lite lättare och fräscht så vid ett bord i solen beställde vi in varsin Ceasarsallad. Jag skojar inte när jag säger att på L'Avenue åt vi en av de godaste varianterna vi någonsin provat av denna sallad, riktigt jäkla gott!! Vad äter du till lunch idag en fredag som denna?
 
Visa fler inlägg