Resetips - Karpathos - The life of angels

Andra dagen på plats spenderas med mera sol och bad, lite mer upptäcksfärd i närområdet samt närmare bekantskap med några av de pälsklädda grannarna. Under dagen passerade vi tavernan The life of angels och såg deras balkong som vätte mot hamnen och havet. Denna balkong ville vi självklart återvända till och njuta av en bit mat i solnedgången redan samma kväll. 
 
Ett bord för två fanns ledigt ute på balkongen när vi återvände senare på kvällen så vi slog oss ner och beställde in lite vin medan vi tittade på solens skådespel. Till middag valde vi båda en av restaurangens specialare, lamm i ugn. Lammet var förbaskat gott och smälte i munnen, likaså okran. I övrigt var dock rätten ganska smaklös och tråkig tyvärr men tack vare utsikten är det väl värt ett besök på The life of angels.
 
Tillsammans med notan fick vi sedan en väldigt god liten kaka som var en perfekt blandning av sött och syrligt samt ett varsitt glas Raki. Rakin lämnade vi kvar tillsammans med notan medan efterrätten försvann i två snabba tuggor.
 

Transformers: The last knight

Midsommardagen bjöd på lurigt väder i Gävle så därför tänkte vi att det skulle vara en perfekt dag för bio och så rätt vi hade när vi satte oss i en endast halvfull salong för att se premiären av nya Transformers-filmen. Vi gör en kort paus i reseberättelsen från Karpathos tänkte jag så kan jag berätta lite om filmen istället.
 
Optimus Prime har lämnat jorden i jakt på sin skapare och på jorden fortsätter kampen mellan människor och transformers som nu endast är lagliga på Kuba. Det visar sig att transformers historia på jorden sträcker sig ända tillbaka till Kung Arthurs och Merlins tid i Storbritannien. Mark Wahlberg är tillbaka som transformers vän och mekaniker och tillsammans med Merlins sista ättling visar han sig vara en viktig pusselbit för jordens överlevnad. Tillsammans med Bee som fortfarande letar efter sin röst och de andra Autobots slåss de ännu en gång mot Megatron för att hjälpa och övertyga människorna om att de står på samma sida.
 
Denna femte film är fullspäckad med humor och en hel del action men den är långt ifrån den bästa av Transformersfilmerna. Genom hela filmen kändes det mest som om jag satt och väntade på att den skulle komma igång och börja på riktigt, men det är en Michael Bay film och gör sig väldigt bra på bio. Som vanligt öppnar de för ytterligare en uppföljare men jag hoppas ärligt talat att det inte blir någon då det börjar kännas som handlingen är lite uttjatad nu. Tack vare humor och läckra effekter får filmen dock 3/5 av mig, någon annan som sett den?

Resetips - Karpathos - Mama Sofia taverna

Andra dagen på denna ö inleddes med ett pass på hotellets gym och sedan rakt ner i havet för ett dopp och alla vet väl att träning och bad gör en ganska hungrig? Vid hamnen strosade vi därför runt och letade efter ett ställe att slå oss ner på när sambo får syn på en söt äldre dam vid en av tavernorna. Vi står en bit ifrån och hon ler mot oss samtidigt som hon gör gester med både huvud och hand för att få oss att komma närmare. När vi vänder oss i hennes riktning gör hon snabbt ordning ett bord åt oss och det är tack vare hennes kaxighet som vi denna dag äter lunch på Mama Sofia. 
 
Vi inleder med lite bra och en god röra till vinet och beställer sedan in saganaki, tzatziki, panerad aubergin, köttbullar och ytterligare en oströra som jag glömt namnet på. När sambo gjort beställningen och avslutar med "I think that's it" säger vår kära dam "Yes it's enough or you will be fat". Alltså denna störtsköna dam gör verkligen vår lunch och maten hon serverar oss smakar utmärkt.
 
Visa fler inlägg