Atens riviera

Någon som hört talas om Atens riviera eller har varit där? Hur som helst så var det hit vi reste under hösten, till Glyfada närmare bestämt som är den mest kända orten längst kuststräckan.
 
 
 
I Glyfada bor man om man är rik och gärna vill visa att man är det också och nog kan du hitta både båtar och bostäder som tyder på att vissa fortfarande har pengar.
 
 
 
Men som på många andra platser i Grekland är det även här tydligt att den ekonomiska krisen satt sina spår.
 
  
 
Hur som helst är det en trevlig plats att besöka och vad säger ni? Inget dåligt oktoberväder va? Väldigt trevligt att promenera längst strandpromenaden!:)
 
 
27 kommentarer
publicerat i , Grekland;
Taggar: Aten, Båt, Glyfada, Grekland, Hamn, Hav, Sol, Vatten, strand

Vouliagmeni Lake

Så det var inte helt lätt att gissa sig till resmålet utifrån fotot i förra inlägget så här kommer lite till information. Bilden i förra inlägget visar Vouliagmeni lake som är en termisk källa/sjö i Vouliagmeni utanför Aten.
 
 
 
Sjön håller en behaglig temperatur året om och det är många som motionssimmar här men även väldigt många som kommer hit för alla välgörande mineraler. Sen får du även vacker hud av att bada här eftersom sjön är full av de små fiskarna Garra Rufa och de var väldigt intresserade av framförallt mitt vänsterben.
 
 
Och som om det inte räckte med lyx så har dom även en superbra grillrestaurang här där vi åt en väldigt trevlig lunch.
 
 
 
Men det var inte här vi bodde på semestern utan detta var bara en av utflykterna, vi semestrade någonstans mellan Vouliagmeni och Aten i höstas...någon som kan gissa vart?
 
 

Åter vid tangentbordet

Ibland blir det inte som man tänkt sig...ibland blir det bättre och ibland sämre. 2015 har varit ett år som bjudit på lite av både och vilket har krävt att fokus riktats åt annat håll och därav mitt väldigt långa semesteruppehåll från bloggen. Hur som, nu sitter jag hät åter igen och börjar med att fråga om någon kan gissa vart jag åkte på höstsemester?:)
 
 
Visa fler inlägg