Resetips - Palma de Mallorca - Fortsätt strosa

Vad är det bästa man kan göra efter att ha ätit? Gå ner maten så klart och det var precis det vi gjorde efter hamburgare och vin. Palma är en stad som gömmer många vackra byggnader och statyer, både gamla och nyare som jag älskar att gå runt och titta på.
 
Vi beslöt därför att ta en annan väg tillbaka än den vi redan gått och runt ett hörn ser vi något i ögonvrån som får oss att stanna och backa. På en skylt kan vi alltså läsa "Prinskorv och Kalles kaviar, vi säljer svenska produkter". Roade måste vi självklart kliva in i den lilla butiken för att ta en närmare titt, där inne finner vi en brittisk kvinna som säljer de flesta "typiskt" svenska märken. Choklad, kaffe, bröd, blåbärssylt...och det bästa, en handskriven lapp på väggen med texten: "Swedish loose candy". Mycket riktigt sitter ett par lådor på väggen med lösgodis, jag trodde jag skulle få ett skrattanfall där och då men log istället mot brittiskan och gick sedan ut på gatan för att kunna skratta. Det är tydligt att det bor ganska många svenska i Palma som saknar den svenska maten.
 
Konst finns som sagt överallt i staden.
 

Instax mini 70 - den perfekta resekompanjonen

Sponsrat inlägg
 
Strax innan avresa till Palma fick jag hem ett paket från Fujifilm med en Canary yellow Instax mini 70 som självklart packades ner och togs med på resan. Instax mini är en modern version av polaroidkameran vilket innebär att bilderna framkallas och printas direkt på ett par sekunder. Kameran väger inte mycket och jag bar den i jackfickan under hela resan utan att besväras av det.
 
Instax mini 70 är utrustad med en så kallad selfie spegel som verkligen förenklar när du vill ta självporträtt som jag gjorde här vid stranden i Palma. Tack vare spegeln behövde jag inte chansa på vinkeln och bilden är printad på Fujis monocrome film vilket gjorde den ännu lite mer läcker tycker jag.
 
Fotona finns i flera olika varianter som alla är i perfekt plånboksformat, sambo har t.ex. vår första gemensamma selfie med denna kamera i sin plånbok numer. När du köper film till kameran (10 pack) kan du välja mellan bl.a. standard färgfilm med vit ram, svartvit monocrome med vit ram och färgfilm med den roliga ramen shiny star som ni kan se exempel på här nedan.
 
Kameran har flera förinställda lägen du kan använda dig av som macro, landscape, Hi-key, tvingad blixt och selfie och jag tycker att vissa av dem kräver lite inlärning innan fotona blir som du tänkt dig. Absolut bäst och enklast att använda är selfieläget enligt min mening och sedan får du prova dig fram lite innan du hittar bästa inställningen för tillfället så räkna med någon kastad bild i början.
 
Nu kanske du funderar på vad du ska göra med alla bilder när du skaffar dig din egen Instax mini 70 och mitt förslag är att de som inte platsar i plånboken kan hängas snyggt på väggen eller så skaffar du ett album i stil med det vi köpte i Palma och klistrar in dem där.
 
En sak är säker och det är att denna kamera kommer få följa med på alla framtida fester och tillställningar för hur roligt är det inte att få minnen printade på någon minut tillsammans med vännerna? Och rolig, det är precis vad denna kamera är när du väl blivit vän med den.
 

Resetips - Palma de Mallorca - Parc de sa Feixina

Parken vi klev in i var Parc de sa Feixina och här fanns många hundägare, barn som sparkade boll och människor som njöt av solen när den tittade fram bakom molnen. En bit upp i parken finns även serveringen Sa Feixina som serverar enklare mat som sallader och hamburgare och allt ifrån kaffe till sangria.
 
Vi satte oss i ett soligt hörn på deras uteservering och beställde in vin och hamburgare (ingen överraskning där). Vi smuttade på vårt vin medan solen värmde ganska bra i ryggen och hamburgare och strips smakade bra. Det är ingen kulinarisk sensation du bjuds på men maten är bra mycket fräschare och mycket mindre flottig än på snabbmatsrestaurangerna så vi kände oss nöjda med vår lunch här.
 
Visa fler inlägg