En doft av blåbär

Det gick att läsa i tidningen förra veckan att detta sannolikt är det sämsta bäråret på väldigt länge och nog har vi märkt att det inte blommat på samma sätt som tidigare år. Trots det begav vi oss ut i skogen en kväll förra veckan för att testa lyckan i blåbärssnåren.
 
De var få och relativt små men efter en stund lyckades vi fylla våra små koppar till hälften. Myggorna började öka i antal, ryggen började värka och plötsligt hörde vi ett ljud som vi båda tolkade som ett bröl från en älgtjur. Sambo och jag tittade upp på varandra och med en nick beslöt vi att det var dags att åka hem igen.
 
Blåbär är verkligen supergott och det finns så mycket att göra med dem, allt ifrån att ha dem på frukostgröten till att baka ett par muffins. Min favorit är dock Blåbärspaj och turligt nog räckte våra blåbär precis för att täcka botten på pajformen och med lite hallon som komplement blev det en riktigt god smulpaj.
 
En smulpaj som sedan avnjöts på balkongen vid skymningen och för egen del är det vaniljglass som gäller till blåbärspaj, vad väljer du?
 

Souvenirtävling

Ja ni läser rätt, det är dags igen för mig att resa och för er att få chansen att vinna en souvenirgåva från resmålet. Precis som i augusti förra året ska vi resa till den grekiska ön Kefalonia och då vann Carolina en fotlänk med sköldpaddor i souvenirtävlingen. Förra tävlingen var det Gabriella som vann en väska från Karpathos, Johanna vann tvålar från Cannes och Heléna vann salt- och pepparkar från Palma. Är det någon av dem som kommer bli först med att vinna souvenirtävlingen två gånger tro?
 
För att ha en chans att vinna denna gång måste du svara rätt på första frågan nedan och sedan kommer jag att dra en vinnare bland de som svarat rätt. För en extra chans att vinna kan ni även svara på bonusfrågan längst ner i inlägget. Tävlingen pågår fram till kl. 12.00 den 13/8.
Fråga:
Vad heter huvudstaden på Kefalonia?
 
Bonusfråga:
Vad heter den mindre ön som ligger knappa 7 km från Kefalonias östra kust?

Dumma mej 3

Det var alltså Dumma mej 3 som jag och bror såg i Uppsala och det var länge sedan jag skrattade så mycket på bio som jag gjorde till denna. Kombinationen av skämt för barn och vuxna i dessa filmer är oslagbar. Som vi vet från förra filmen så har Gru och Lucy nu gift sig och Gru arbetar numer för den goda sidan, till Minionernas förtret. När 80-tals skurken Bratt dyker upp blir det kämpigt för Gru och hela familjen ger sig ut på en resa som leder dem till hans okända tvillingbror Dru. En bror som vid första anblick verkar väldigt framgångsrik men det ska visa sig att de båda bröderna har mer gemensamt än Gru först trott. Förutom alla skämt så bjuder filmen på klassiker som "Bad" med Michael Jackson och "Take on me" med A-ha vilket verkligen gjorde filmen ännu bättre enligt mig. Filmen är fortfarande inte bättre än första men absolut sevärd om man gillar denna typ av humor och jag kommer garanterat att se den flera gånger framöver. En stark 4/5 får denna barnfilm för både stora och små av mig.
 
Nu kanske ni undrar varför jag åker till en annan stad för att gå på bio och i detta fall är det för att SF i Gävle har slutat visa denna film med engelskt tal och jag vägrar se den på svenska.
Visa fler inlägg