Uppsala med bror

Denna vecka har jag alltså semester och precis som förra året invigdes den med en tripp till vackra Uppsala. Trivs så bra i denna stad och med tanke på hur snabbt jag kan ta mig hit med tåg är det ett under att jag inte är här oftare. Denna gång mötte jag upp min bror för lite strosande i solen.
 
Solen som lös med sin frånvaro i Gävle när jag åkte därifrån värmde överraskade på plats i Uppsala istället. Med kameran i hand kände jag mig som en del av turistgänget i staden som också var på plats längst ån med sina kameror i högsta hugg.
 
Självklart var vi inte här bara för att strosa utan stadens gallerior fick sig ett besök och sedan passade vi även på att besöka Filmstaden. Vilken film tror ni att vi såg?
 
Efter att ha passerat denna restaurang flertalet gånger och hört många prata gott om den så beslöt jag, efter detta besök, att återkomma snart med sambo för att prova den grekiska maten på Tzatziki i Uppsala. Självklart hoppas jag då på ett bord på uteserveringen vid ån. Så på återseende Uppsala!
 

Halvårsresume 1 2017

Såhär i semestertider tänkte jag att det var dags att titta tillbaka lite över det gångna halvåret trots att vi redan nästan lagt hela juli bakom oss. Jag njuter just nu av två veckors ledighet på hemmaplan och det var just med ledighet som detta året inleddes, fast då i Barcelona där vi firade ett härligt nyår. Under årets första månad fortsatte jag arbeta 50 % och för första gången på länge började jag känna att viss energi återvände.
 
Februari anlände och dagen efter Alla hjärtans dag bar det av till Palma för att möta våren i Medelhavet och vilken härlig resa med solsken vi fick på en ö jag själv aldrig tidigare besökt. Strax efter hemkomst var det sedan dags att fira både min och sambos födelsedagar vilket vi inledde med ett spabesök. Jag fick även fina gåvor av vänner och åt mycket god mat.
 
Mars bjöd på ännu mer energi vilket innebar lite kompisdejter med mat och bio samtidigt som jag även insåg hur lätt det är att få bakslag om man tror sig orka allt för mycket under för kort tid. Man lär sig något nytt hela tiden och efter lite extra vila tog jag och sambo en spontan tripp ner till Medelhavsmässan där vi impulsbokade en resa till augusti, vi kunde helt enkelt inte motstå det aktuella priset. Nöjda med vårt kap bar det sedan av ännu längre söder ut till Cannes.
 
Cannes visade sig vara en fantastiskt trevlig stad som visade sig från sin bästa och soligaste sida när vi var där och fyllde på med ny energi hade nu börjat arbeta 75 %. För att orka och även lagra energi inför kommande 100 % blev resten av årets fjärde månad ganska lugn. Dock fick vi möjligheten att agera födelsedagspresent till en god vän i form av middagssällskap vilket vi inte vill tacka nej till.
 
I maj återgick jag till 100 % på jobbet och jag ska inte hymla med att det var kämpigt och det tog många veckor innan jag hittade en fungerande rutin för min nya vardag. Helt ärligt är jag inte säker på att jag ännu funnit en stabil rutin utan får ofta stanna upp och påminna mig själv om vad som är viktigt för att inte falla tillbaka i gamla mönster. Maj var dock inte utan ljuspunkter utan vi hade möjligheten att fira både en 30-åring och en 40-åring under denna månad och Gävle bjöd på flertalet fina dagar vädermässigt.
 
De fina dagarna blandades med mindre fina dagar under juni men det hindrade oss inte från att spendera mycket tid utomhus innan vi äntligen begav oss iväg till vackra Karpathos. Ni som läst bloggen senaste månaden vet precis hur fin ön är och att vi stortrivdes.
 
Sammantaget har jag lyckats fylla årets första sex månader med mycket positivt som varit till stor hjälp för min återhämtning. Det har varit ett halvår av utveckling och frustration samtidigt som jag njutit av det goda livet har att bjuda på. Hur skulle du summera ditt första halvår av 2017?

Resetips - Karpathos - Anemoussa taverna

Sista kvällen på ön lät vi vår vän på hotellet ge oss förslag på restaurang och hon tyckte definitivt att vi skulle testa den romantiska tavernan Anemoussa nere vid hamnen och granne med den kända och färgglada båten. Anemoussa serverar en kombination av grekisk och italiensk mat och du kan välja mellan att sitta inomhus, utomhus på nedre plan eller på deras solterrass på övre plan och just där satte vi oss denna kväll. Det finns som sagt mycket att välja mellan på menyn men en av deras specialare är deras 10 rätters mezemeny för 2, alltså 10 smårätter att dela på. Gissa vad vi valde? Sista kvällen ska man väl slå på stort?
 
De började med att servera oss lite bruschetta vilket så klart inte är en grekisk rätt men gott smakade det ändå.
 
Näst på tur var så klart den klassiska grekiska salladen.
 
Tätt följd av supergod tzatziki och en variant av hummus.
 
Knappt hann vi få i oss sallad och röror innan de serverade oss ostpaj, zucchinibiffar och köttpajer, fantastiskt gott alltihop. Håller ni räkningen? Är vi uppe i 7 rätter nu? Eller?
 
Dolmades, vinblad fyllda med ris och kryddor, serverades härnäst tillsammans med traditionella makaroner för Karpathos. Makaronerna serveras med karamelliserad lök och ost och smakar mumsigt.
 
Tillsammans med de två rätterna ovan serverades även, som vår servitris kallade det, en "baby-moussaka" och nu började våra magar bli fulla på riktigt. Visst är vi uppe i 10 rätter nu, eller?
 
Knappt har vi ätit det sista av de varma rätterna när vår servitris med ett stort leende och serverar oss ett par grekiska köttbullar med ris. Samtidigt som vi sätter tänderna i dessa saftiga köttbullar inser vi att bruschettan inte alls ingår i 10-rättersmenyn så klart, men nu är vi klara va?
 
Medan vi satt och smälte maten och njöt av sista solen funderade vi på att ta in notan men ännu en gång kliver vår leende servitris fram med mat i handen. Denna gång har kocken gjort lamm i ugn med grönsaker och ost och det smakar riktigt gott trots att vi smått panikartat trycker i oss maten trots att vi redan är proppmätta. Som ni ser blev vi så chockade av ytterligare mat att jag till och med glömde att fota denna rätt.
 
Som ni kanske förstår möter ni trevlig och glad personal här samtidigt som ni får äta riktigt god mat och till notan serveras så klart lite efterrätt så deras 10-rätters mezemeny blev för oss en 13-rätters. Besöker ni Pigadia på Karpathos någon gång stämmer jag in med vår vän och säger att Anemoussa taverna är väl värt ett besök. Som start på er resa, som mitt-i-veckan middag, alla dagar i veckan eller som ett riktigt mysigt avslut på en härlig resa.
 
Visa fler inlägg