Ut på äventyr igen!

Nämen hörrni det är dags att växla över till mitt instagramkonto igen för...jajjemen, jag ska ut och resa igen. Tänkte faktiskt åka och fira lite påsk för tyckte inte den svenska räckte till riktigt!:) Så hörs här när jag kommer hem eller så hakar ni på under resans gång på instagram där jag såklart heter Stellaefoto
 
Bilden är lånad från Google
 

Resetips 3.5 - Rom - Spanska trappan

På väg till eller från Piazza del Popolo så kan man passa på att besöka den berömda Spanska trappan, ni trodde väl inte att jag skulle glömma den va!? Utmärkt ställe att slå sig ner i solen och vila fötterna efter massa shopping!. "Tyvärr" så är den just nu under restaurering så blev inte vackraste bilderna denna gång.
 
 
 
Nedanför trappan på Piazza di Spagna finns även den populära Fontana della Barcaccia.
 

Resetips 3.4 - Rom - Piazza del Popolo och Il Pincio

Ett vackert torg som är knytpunkten för de större gatorna Via del Babuino, Via del Corso och Via di Ripetta som för övrigt är väldigt bra shoppinggator då alla stora märken går att finna på någon av dem.
 
  
 
Men det är egentligen inte torget i sig jag vill tipsa om utan det är den fantastiska utsikten du får om du går upp på Il Pincio. Större delen av Rom ligger vid dina fötter.
 
 
 
 
 
 
När du har sugit i dig nästan allt vad utsiktsplatsen har att erbjuda så tycker jag att du vänder dig om och tar en tur i den fridfulla parken som ligger här. Eller varför inte hyra en trampcykel för hela familjen att glida runt i.
 
  
 
 
 
Och innan du beger dig ner igen så stanna upp, ta ett djupt andetag och kika ut en sista gång över alla tak...för mig var det iaf ett riktigt rogivande besök.
 
 
Visa fler inlägg