Novemberfavoriter från Instagram

Ännu en månad har kommit till sitt slut och det är dags att återigen kika på vilka bilder som varit de mest gillade på mitt instagramkonto i November. Denna månad har nog varit den minst aktiva på mitt konto med avseende på hur många bilder som lagts upp, jag verkar helt enkelt ha haft annat för mig. Men några guldkorn har det blivit och föga förvånande är det solnedgången som knep första platsen.
 
Solnedgång över Dubrovnik
 
Eftermiddagssol utanför Kroatien
 
Den gamla hamnen i Dubrovnik
 
Amoopi på Karpathos
 
Solnedgång under en fisketur
 
Eftermiddagssol i skogen
 
Vilken blir din favorit?
 

Irriterande resebeteenden

Det kommer nog inte som en överraskning för de flesta av er att tycker om att resa en hel del och för det mesta är resor något väldigt positivt för mig. Men det finns även vissa baksidor med att resa och en del av dem är kopplade till andra resenärers beteenden. Och ja, man kan självklart välja att inte bry sig allt för mycket om vad andra gör men när det påverkar min egen resa kan jag ibland inte låta bli att känna irritationen krypa på. Så nedan kan ni nu läsa om hur ni inte ska bete er om ni någon gång hamnar på samma resa som mig och vill undvika onda ögat från mig. 
 
Klaga högljutt på sin tilldelade plats
När du inte förbokat en plats på flyget så tilldelas du en plats vid incheckning och bolagen försöker så långt det är möjligt att sätta människor som reser i sällskap i närheten av varandra, men ibland är det inte möjligt på ett fullsatt plan. Är du så snål att du inte vill betala för en plats du väljer själv då tycker jag inte heller att det är okej att högljutt beklaga sig över din plats och kräva förflyttning. Detta är något som flertalet gånger förstör stämningen för både flygvärdinnor och medpassagerare i närheten. 
 
Blockera gången
Vid boarding ges tydliga instruktioner om att kliva åt sidan och släppa förbi passagerare som sitter längre bak på flyget för att slippa köbildning i gången. Trots detta är det allt för många som sitter längre fram som envisas med att böka med handbagaget eller rent av stanna och prata med någon i gången. Personligen går jag alltid på planet bland de sista om jag har en plats långt fram just för att undvika att vara i vägen när andra ska ta sin plats.
 
Att inte komma i tid till boarding
Jag förstår att det ibland kan hända saker som gör att man kommer sent till flygplatsen och får springa till gaten. Men när passagerare fullkomligt ignorerar tiden för boarding och istället väljer att shoppa så resten av planet får vänta då blir jag irriterad.   
 
Prata med sin okände granne
Det är helt okej att fråga sin granne på flyg, tåg eller buss om något eller hälsa trevligt. När din granne dock sitter med hörlurar eller läser en bok så betyder det oftast att han/hon inte är intresserad av ett längre samtal. Respektera detta snälla och fortsätt inte berätta historier eller ställa onödiga frågor såsom; jaha, vart kommer du ifrån då? 
 
Trängas framför bagageband
Alla vill ha sitt bagage så fort som möjligt efter en resa och bagagebanden har en markerad linje som du ska stå bakom. När du ser din väska så kan du kliva fram och ta den från bandet istället för att stå och trycka längst fram hela tiden och på så sätt möjligen hindra andra som vill ta sin väska. Det är helt okej att även sprida ut sig längst hela bandet. 
 
Lukta illa
Någons normala kroppsodör är väl en sak men att vara väldigt bakfull och sitta och fisa och rapa på sina medpassagerare är fasen inte okej. När man sitter så pass tätt som under en flygning, på tåg eller på buss kan man väl ändå anstränga sig lite för att lukta fräscht tycker jag för allas trevnad.  
 
Läsa tidning över två säten
Du får jättegärna sitta och läsa under din resa men tänk på att jag som sitter bredvid har betalat lika mycket för min plats och uppskattar inte att ha din DN över halva min plats också.
 
Vad kan du irritera dig på när du är ute och reser?

Mat att minnas del 6 - Feta Saganaki

Idag tänkte jag bjuda på ett fint minne som passar utmärkt som tillbehör till de flesta rätter och kanske allra bäst till grillat. Har ni missat de tidigare delarna av minnesmat så kan jag tala om att det bara är att klicka er in på Del 1, Del 2, Del 3, Del 4 eller Del 5 för mer inspiration. Denna ugnsbakade godbit ärsnabb och enkel att göra och har endast 5 ingredienser.
 
Du behöver alltså:
1 gul paprika
2 tomater
Fetaost, 150 g
olivolja
oregano
 
Börja med att värma upp ugnen till 200°C och skiva sedan dina grönsaker. Klä en ugnsplåt med aluminiumfolie och placera fetaosten i botten. Täck osten med de skivade grönsakerna, krydda med oregano och ringla över lite olivolja. Vik ihop folien och ställ sedan plåten i ugnen tills fetaosten smälter. 
 
Servera medan det fortfarande är ganska varmt så inte osten stelnar för mycket igen och nedan ser ni ett serveringsförslag; Halloumitäckt kycklingfilé och ugnstekt potatis med feta saganaki. Smaklig måltid!
 
Minne: En liten uteservering på en trång grekisk gata i den lilla staden Petra på ön Lesvos. Det är fortfarande tidig sommar och lite kyligt på kvällarna men växttaket hjälper till att behålla lite extra värme nere vid borden. Detta är första gången vi stöter på feta saganaki på menyn och bara måste testa. Ut kommer en form i gjutjärn med den ugnsbakade osten och grönsakerna, vilken fantastisk smak. Vi drömmer om den än idag och vår hemgjorda variant är som tur är ganska nära i smaken.
Visa fler inlägg