I Game of Thrones fotspår på Lokrum

Det är ju ingen hemlighet att Dubrovnik är inspelningsplatsen för den populära serien Game of Thrones och du kan betala för guidade turer på plats där du besöker flera av inspelningsplatserna. Personligen gillar jag serien och har sett alla avsnitt men trots det tyckte jag inte att det var värt pengarna med en sådan guidning men såg att många andra tyckte det.
 
Det är dock inte bara Gamla stan som agerat inspelningslats åt serien utan även ön Lokrum och någon som sett serien kanske kan känna igen sig lite? Det är Lokrum som ligger till grund för staden Qarth i serien.
 
På ön finns resterna av ett kloster där man byggt upp en liten utställning tillägnad Game of Thrones där det visas bilder och klipp från inspelningarna. Dessutom hittar ni även The Iron Throne här som går bra att provsitta i vilket vi självklart gjorde. Men de bilderna behåller jag för mig själv då vi var lite väl duktiga på att grimasiera rätt fult.
 
Gillar ni serien så missa inte att strosa runt här och kolla in utställning och har ni tur kan ni överhöra någon av guiderna berätta om olika scener om ni inte själva känner för att betala för en hel tur.😉
 
0 kommentarer
publicerat i Kroatien
Taggar: Dubrovnik, Foto, Game of Thrones, Lokrum, Resa, Sevärdheter

Vinteride för båten

Denna vecka har verkligen minusgraderna smygit sig på och snön har anlänt så i söndags gjorde vi det enda rätta och nattade både båt och motor inför vintern. Vi hade tänkt ta en sista tur på vattnet också men efter ett halvjobbigt träningspass innan och med den annalkande solnedgången runt hörnet så blev det inte av.
 
Med båten på land och vänd upp och ner i skydd av en gran tog vi oss sedan en fiske/fototur längst åns kanter och njöt av den sista solen för helgen. Jag kan säga att vi var lagom mosiga sedan när vi väl kom hem igen och insåg att matlådorna inte skulle laga sig själva. 
 

Resetips - Dubrovnik - Fort Royal på Lokrum

Efter den botaniska trädgården passerar du igenom en olivlund innan klättringen upp mot Fort Royal börjar på allvar. Fort Royal är en borg på öns högsta punkt som började byggas av fransmännen och sedan slutfördes och nyttjades av österrikarna på 1800-talet.
 
Efter du passerat öns vattenreservoir svänger du upp på den stenlagda gången, som av öborna kallas, Path of Paradise. Gången är omgiven på båda sidor av vackra cypressträd och innebär en ganska brant klättring upp till borgen.
 
När ni kommer upp och ser utsikten över hela kustlinjen inser ni dock att det var värt den branta klättringen upp.
 
Vi var dock glada över att inte ha gjort denna klättring mitt i den stekheta sommaren då vi även i oktober blev ganska varma efter en stund. På väg ner kan du välja att gå samma väg tillbaka eller gå ner på andra sidan av borgen och ön. Vi valde dock att gå tillbaka samma väg då klockan började närma sig färjeavgång, såhär under lågsäsong går dem nämligen inte så sent in på kvällarna som under sommaren.
 
Visa fler inlägg