Livet som...

...tonårsförälder kan inte vara lätt. Denna vecka har jag haft mina härliga kusiner på besök och vi har haft det jättebra och gjort en massa skoj men kan säga att det blir inte mycket egentid över!:P
 
Som flera av er påpekade när jag tidigare frågade om lite tips på saker att göra så är det ofta de enklare sakerna som är bäst. Vi har varit på bio, lagat god mat, visat upp lite natur häromkring, varit ute och ätit på restaurang, fiskat och så klart shoppat. Igår hade vi en del regn så då kom vårt PS3 till bra användning!:)
 
 
Runt Mackmyra fick de se gamla destilleriet, hästar och massa konstverk (!?) i parken.
 
 
Picknick någon?
 
 
Man undrar hur lång tid det tagit att sticka och virka allt detta...
 
 
Eftersom båda fyllt år rätt nyligen så tänkte vi ge dom en liten annorlunda middagsupplevelse så vi tog dem till Church street saloon och nog blev de mätta allt.
 
 
BBQ ribs och burgare.
 
 
Club Sandwich och grillat kycklingbröst och så avslutade vi såklart med att personalen kom ut med en födelsedagsdessert och hela stället sa grattis och klappade händer!
 
 
Nu ska jag återgå till busfröna men kom ihåg att idag är sista dagen ni har chansen att vara med i tävlingen för imorgon koras vinnaren! Så släng in en gissning HÄR

Hotellutmaning

I slutet av förra veckan skrev Towe Ahlin ett roligt inlägg om hotellvistelser som hon sedan skickade vidare som en utmaning så jag tänkte haka på och svara på hennes frågor. Vill ni även läsa hennes svar på frågorna så klicka här.

Vad är viktigaste när du väljer hotell?

Det beror faktiskt på vilken typ av resa det gäller, gäller det en stadsweekend så är närheten till saker väldigt viktig då man inte vill ödsla massa tid man inte har på att resa.  Något som alltid är viktigt dock är kvaliteten på sängen och frukosten (om jag valt till det) för alla resor blir lite bättre med en god natts sömn och en bra start på dagen.

Vad är det första du gör på ett hotellrum?

Jag måste alltid kolla in utsikten först av allt och sedan lägger jag mig i sängen för att få en känsla för sömnkvaliteten.


Vacker utsikt från Samos Bay Hotel
 
Hur ser det ut när du ska boka hotell, hur går du till väga?
 
Jag börjar alltid med att bestämma några krav för resan, alltså besluta vad som är viktigt för just denna resa i enlighet med tipsen från mitt tidigare inlägg om bra frågor att ställa sig inför en resa. Sedan gäller det att börja jämföra olika alternativ på olika sidor som t.ex. hotels.com. Jag läser kommentarer från tidigare gäster och tillsammans med hotellens utbud och bilder så börjar jag sedan smalna av alternativen genom att jämföra dem med varandra. Till slut finns bara ett alternativ kvar!:) 

Vad är värt att lägga extra pengar på?

Beror lite på men för en resa i stadsmiljö mitt i sommaren kan jag tänka mig att betala lite extra för att tillgång till pool på hotellet. En riktigt härlig frukost eller till och med halvpension kan jag även tänka mig att betala för när man bor lite avsides och för riktigt heta nätter kan jag lätt lägga en slant extra för att få AC på rummet.

Vilket är det bästa hotell du bott på i Sverige?

Oj har bott på många bra men tror nog det får bli Radisson blu Arlandia som vi besökt ett par gånger innan tidiga flyg. Här finns väldigt trevlig personal, sköna sängar, god frukost och åker man dit i tid kvällen innan kan man passa på att ta ett dopp i deras pool eller träna i deras gym innan man käkar en god hamburgare från deras restaurang. 

Fluffig dubbelsäng och roomservice på Radisson Blu Arlandia
 
Och i Världen?
 
Detta blir ännu svårare då vi faktiskt haft en hel del tur med många av hotellen vi bott på men måste jag välja ett så blir det nog Samos Bay för därifrån har jag flest härliga minnen. Det är inte det att hotellet i sig är så mycket bättre än andra men hela atmosfären och deras personal gör att man trivs.

Vad ger ett hotell extra pluspoäng?

Just det här med bra personal som gör det lilla extra för att du ska trivas ger verkligen pluspoäng i min bok.

Ett riktigt bottennapp i hotellväg...

Oooh i topp på den listan hamnar Pefkos Hotel i Limassol...haha såhär i efterhand kan jag skratta åt det men där och då...fyyy. Vi hade bokat en vecka men efter en halv natt visste vi redan att vi inte kunde stanna för sängarna var bedrövliga och rummets heltäckningsmatta var så skitig att man ville kräkas. Och hade vi någon liten tanke om att kanske ge det en chans till på morgonen så ändrades det snabbt vid frukosten som även den var ofräsch och väldigt liten till utbud. Äggen var halvt gröna och varken smakade eller luktade som ägg ska göra. Vi hade sån tur att vi endast betalat för första natten och han i receptionen ifrågasatte ingenting när vi checkade ut efter frukost. Senare under resan fick vi höra av en lokalinvånare att det hotellet är känt för att hyra ut rum "per timme" som det heter. Åååh vilka rysningar som gick genom kroppen när han sa det.

Hur viktig är frukosten?

 Frukost är viktigt varje dag för mig men har vi bokat frukost så absolut, den är jätteviktig. Det måste finnas lite att välja mellan och av bra kvalitet så klart så man orkar med allt turistande under dagen sen.

 Vår frukostbricka på hotellet i Rom som serverades på rummet.

Tre bra saker i ett hotellrum:

En riktigt hårtork är guld värt om det finns, för en annan som har kort hår och ser ut som ett troll om det inte fixas omgående efter dusch.

En liten kyl är också uppskattat så man kan köpa med sig lite snacks och dricka att ha på rummet.

Riktiga mörkläggningsmöjligheter men samtidigt bra ventilation. Jag är löjligt ljuskänslig när jag sover så vill helst att det ska vara bäcksvart när jag ska sova men det får samtidigt inte hämma tillförseln av nytt syre i rummet.

Tre mindre bra saker:

När det inte finns fler än ett eluttag på rummet, hur tänkte man där? Jag åker självklart inte på en resa för att använda saker som kräver el men nu för tiden känns det åtminstone som om man vill ha mobiler med fulladdade batterier ifall något skulle hända när man är ute i det okända. Då är det skönt om båda kan ladda samtidigt också.

Korta sängar. Jag är 170 cm lång (kort?) vilket inte är särskilt långt och ändå verkar det i vissa länder innebära att man får ligga med fötterna utanför sängen. Detta har hittills hänt i Dublin och i Paris för min del, är folk kortare där?

Pyttesmå duschkabiner där man knappt kan vända sig om utan att slå i något! :P

Vilken typ av hotell fördrar du?

Bästa upplevelserna hittills har varit på lite mindre familjeägda hotell måste jag säga. Där blir man ofta omhändertagen på ett annat sätt och det märks att dom verkligen bryr sig om sitt hotell.

Klagar du om du inte är nöjd med rummet?

Både ja och nej, det beror på vad det är för något men jag säger definitivt till om det är något som verkligen stör med rummet. Man vill ju inte gå och irritera sig på något i onödan.

Finns det någon hotellkedja som ligger dig extra varmt om hjärtat?

Hmm nope kan inte säga att det finns det faktiskt, vi bokar lite olika hela tiden.

Så det var mina svar, ni andra är hemskt välkomna att även ni haka på detta och svara på dessa frågar i ett inlägg hos er. Nu ska jag ut i solen och kanske även bada lite, hoppas ni har en toppenonsdag.

Det underliga med Max på Arlanda (Terminal 4)

Nu vill jag dela med mig av något jag grubblat över i flera veckor men först tänkte jag göra ett litet förtydligande kring den pågående tävlingen om Kefalonia här på bloggen. TÄVLA HÄR! Jag var nog lite otydlig i min fråga och därför tänkte jag klargöra att det är en väldigt känd strand på Kefalonia jag söker namnet på i denna tävling. Så klicka in HÄR och ge mig namnet på denna strand på Kefalonia som flera år i rad röstats fram till Greklands bästa strand och är även en av de mest fotograferade stränderna i Grekland. Och jag förväntar mig inte att ni är experter på Grekland så det är klart man kan googla för att få fram svaret och sen ha chansen att vinna en souvenir!:)
 
Nu över till det riktiga ämnet för dagen...hamburgerrestaurangen Max på terminal 4 på Arlanda. En helt vanlig Max kanske kan tyckas vid den första anblicken men icket...här kan du inte köpa milkshake (!?). Under våren har jag gjort en del resor inom sverige för jobbets räkning och har då vid flertalet tillfällen befunnit mig här på terminal 4 i väntan på flyget och enormt sugen på en lyxshake från Max men just här finns alltså inte möjligheten att beställa en milkshake. Av vilken anledning väljer man bort möjligheten att servera sina kunder milkshake? Detta är något jag funderat på, irriterat mig över och varit väldigt förbryllad över i flera veckor. En av mina kollegor hade den ljusa iden om att anledningen var platsbrist och jag kan väl hålla med om att det är en liten lokal men på ett par minuter kunde jag peka ut flera platser där man, enligt mig, kunde prioriterat att placera milkshake maskinen. Och måste man prioritera bort något...varför väljer man då att prioritera bort milkshaken??? Som ni märker så är detta något som upprör och har någon av er ett bra svar på varför det är på detta sätt så tar jag tacksamt emot det. Annars får ni gärna bara hålla med om att det är idiotiskt att man inte kan få sig en milkshake där medan man väntar på sitt flyg!!
 
Bilden är lånad från sidan sheknows.com
 
För att sedan göra denna lilla restaurang ännu mer underlig så finns en tavla på en av väggarna som talar om för dig att just denna lilla Max röstats fram till världens tredje bästa flygplatsrestaurang. Jag kommer tyvärr inte ihåg i skrivande stund vilken tidning eller organisation som gjort denna bedömning men jag kan då inte hitta detta resultat hur mycket jag än googlar på det. Hur troligt tror ni det är att just denna lilla Max som inte ens serverar milkshakes är tredje bästa flygplatsrestaurangen i världen!?
Visa fler inlägg