Resetips - Parga - Zorbas taverna

Efter en lång dag med bilkörande slog vi sedan ner våra rumpor på Zorbas taverna som ligger längst med strandpromenaden i Parga. Zorbas måste för övrigt vara ett av de populäraste namnen på tavernor i Grekland, varje stad har garanterat en taverna med det namnet.
 
Här beställde jag in lite av husets vin till maten (går däremot inte att jämföra med de underbara viner jag drack på Kefalonia), sambo valde en Stuffed Beefburger och jag en pizza och det satt riktigt fint efter vår dag ute på vägarna. 
 
Zorbas i Parga är en taverna med en av de "inkastarna" som är mest på och då är han ändå väldigt lindrigt på jämfört med t.ex. inkastarna i Platanias på Kreta, men det räcker för att han ska sticka ut lite. Du får även en ouzo med notan och kan verkligen ha en trevlig kväll här med sång och dans.
 
Av mig får denna taverna ett helt ok betyg som gör det värt ett besök men de charmade oss inte tillräckligt för att det skulle bli ett återbesök.

Resetips - Lefkada stad

Som ni redan förstått så gick en av våra roadtrips till den vackra ön Lefkas och dess huvudort med samma namn. Vi hade tyvärr inte allt för soligt när vi väl var på plats men man kan ju inte få allt man vill alltid.
 
Staden har runt 10 000 invånare och har verkligen växt i popularitet sedan den nya marinan blev klar som ett resmål året runt. En kort sväng i hamnen visade tydligt att det är väldigt populärt för båtar i alla storlekar att lägga till här.
 
Staden är inte en badort men det är väldigt enkelt att ta sig till de populära stränderna härifrån med bil då ön har ett bra nätverk, men är det en sol- och badsemester du är ute efter så kanske det är någon av Lefkas andra orter du ska välja att bo på.
 
Staden har dock ett utbrett utbud av hotell, restauranger och shopping så oavsett vilken ort du semestrar på på denna ö så är det nog inte så dumt med ett besök hit åtminstone en av dagarna!😊
 

Resetips - Lefkada - Seven islands taverna

Lagom till lunch var vi framme i Lefkas stad, eller Lefkada town, och min matklocka ringde högt kan jag säga så första uppdraget var att hitta en plats att äta på. I närheten av hamnen fanns så klart en hel länga med fik och tavernor och jag fastnade helt för färgen på dessa stolar och dukar!:P Sen hade de Souvlaki på menyn som sambo var rätt sugen på.
 
Lite förrätt i form av stekt aubergin och saganaki fick starta måltiden och det smakade bra!
 
Medan vi väntade på våra souvlaki insåg vi dock att personalen på tavernan var tyngda av någon form av problem och det gick tyvärr inte att dölja för gästerna så bra. Ena kvinnan var väldigt upprörd efter lite telefonsamtal och började gråta i diskussion med sin kollega...detta förstörde stämmningen lite grann men jag hoppas det löser sig för dom.
 
Våra souvlaki kom till slut och maten var bra tillagad, smakade okej men kärleken och glädjen till skapelsen saknades. Utifrån vårt besök kan jag se att det finns potential att vara en riktigt mysig taverna med bra mat, men som läget var när vi var där så skulle jag rekommendera er att prova en av de andra tavernorna om ni besöker Lefkas stad.
Visa fler inlägg