Höstweekend

Jag läser många inlägg nu med tips om hur man klarar sig igenom höst/vinterdepp och många av er har superbra tips. Jag själv gillar inte det minskade antalet soltimmar som höst och vinter innebär så därför ser jag nu för tiden till att ha en höstresa bokad för att fylla på d-vitaminförrådet. Nu förstår jag att inte alla har möjlighet att vara ledig i en vecka eller två under denna period eller ens har råd så därför rekommenderar jag en höstweekend istället. Har man inte så många dagar på sig är det dessutom bra att hålla nere restiden så inom Europa är ett hett tips och jag är inte ensam om att tycka det. Tidningen CHIC är en av många som tipsar om vilka städer i Europa du bör besöka denna höst:
 
1. Prag, Tjeckien
Staden blir lätt varm under sommaren så hösten är perfekt för att njuta av god och billig öl och mat.
 
2. Warszawa, Polen
 En av Europas trendstäder med billig shopping och mycket kultur.
 
3. Berlin, Tyskland
Fyll dagarna med kultur och avsluta med ett härligt nattliv.
 
4. München, Tyskland
 Åk i slutet av september och delta i den årliga Octoberfest.
 
5. Riga, Lettland
 Billigt och nära, går lika bra med båt som med flyg till denna stad.
 
6. Budapest, Ungern
 Perfekt för spabesök och avkoppling.
 
7. Rom, Italien
 Njut av mat och vin i svensk sensommarvärme.
 
8. Aten, Grekland
 Kultur utan dess like i kombination med god mat.
 
9. Madrid, Spanien
 Ett mycket trevligt alternativ för dig som börjat tröttna på Barcelona.
 
10. Cannes, Frankrike
 Lika vackert som på sommaren men lite lugnare på hösten.
 
11. Lissabon, Portugal
 Härligt klimat ända in i november och perfekt för långa promenader.
 
Många bra tips lär jag säga och skulle även kunna lägga till städer som Dubrovnik och Split i Kroatien, Palma på Mallorca och Pafos på Cypern som väldigt trevliga höststäder också. Själv har jag ännu endast hunnit besöka en handfull av städerna ovan men planerar att besöka resten inom sinom tid. Hur många har du besökt? Och har du en höstresa/weekend bokad redan?
 
Alla bilder och inspiration till städernas beskrivning är lånade av CHIC och orginalartikeln går att läsa här.

Det här med Kinesiologi

Ordet Kinesiologi betyder rörelselära och utövarna utgår ifrån att vår hjärna med hjälp av nervinpulser styr allt i vår kropp vilket i sig inte är särskilt konstigt. När du har ont eller mår dåligt så beror det på en obalans i kroppen som gör att dessa nervimpulser störs och Kinesiologi går ut på att hitta vilken typ av obalans det är och sedan behandla den.
 
Igår provade jag Kinesiologi för första gången och jag gick dit med viss skepsis och okunskap kring metoden, men det skulle visa sig vara en väldigt vettig metod. Jag har länge haft problem med vänster axel och huvudvärk på vänster sida av huvudet och bad därför om hjälp med detta. Genom ett antal muskeltester kunde kvinnan konstatera att flera av mina muskler runt axeln slutat vara aktiva vilket då tvingat framförallt en av de andra att överarbeta och vara konstant spänd. Inte så konstigt att man har ont i huvudet om vissa muskler är konstant spända! Efter att ha konstaterat vad problemet var så gick hon vidare med att testa vad det berodde på genom att utföra samma muskeltester igen medan jag fick använda andra armen till att indikera antingen mental orsak (handen på pannan), synen (fingrarna mot ena ögonlocket), näringsbrist (fingrarna mot läpparna) eller muskulärt/skelett (fingrarna placerade bakom örat). Mitt problem med axeln/huvudvärken visade sig vara en kombination av muskulärt/skelett och mentalt vilket inte alls är konstigt då jag är stressad och har sömnsvårigheter just nu samtidigt som jag är sne i ryggen pga lite revben som hamnar snett med jämna mellanrum. Med andra ord så prickade hon helt rätt utan att jag sagt ett ord om detta utan hon kunde visa på dessa resultat utifrån hennes tester.
 
För att behandla detta jobbade hon med att aktivera mina inaktiva muskler genom att arbeta med muskelfästen osv, inte helt smärtfritt men hon fick min superspända muskel att slappna av och de övriga att börja arbeta igen vilket även gjorde att min huvudvärk släppte för första gången på länge. Kommer jag gå tillbaka? Absolut! Om hon kunde nå dom resultaten på en halvtimme så är jag väldigt nyfiken på vad hon kan göra på en fullständig tid. Jag har även ont i en fot och en dödlig skaldjursallergi som jag är nyfiken på om hon kan göra något åt. Så är du som jag, en skeptiker som inte testat innan kan jag rekommendera dig att göra det för detta var inget flum utan egentligen en metod som utgår ifrån hur vi vanemänniskor fungerar och reaktioner som är inpräntade i vår reptilhjärna sedan generationer tillbaka.

Kinesiologi

Idag ska jag alltså testa Kinesologi för första gången då jag bokat in mig på en prova-på tid på en halvtimme idag. Kvinnan som utför detta säger sig kunna hjälpa till med bl.a. muskelvärk, allergier, minska stress...ja helt enkelt hjälp med att öka balansen mellan kropp och själ. Jag har aldrig testat något som detta och i ärlighetens namn så är jag alltid lite skeptisk men vill samtidigt ge saker en chans innan jag dömer ut något. Och samtidigt skulle jag behöva lite hjälp på alla ovan nämnda områden så nu är frågan, hur mycket hinner man med på en halvtimme och vad ska man välja att fokusera på om man måste prioritera? Hur som helst ser jag fram emot att testa och återkommer med resultat senare idag eller imorgon. Har någon av er testat Kinesiologi tidigare?
 
Ett besök hit hade nog också varit bra avkoppling!:)
 
Glöm inte att vara med att gissa i tävlingen HÄR för din chans att vinna något fint från Parga i Grekland
Visa fler inlägg