En viktig del av det spanska julbordet är sedan tidigare nämnt skaldjur och i många familjer just langostinos, eller tigerräkor som vi säger i Sverige. Dessa räkor kan stekas, grillas eller friteras, individuellt eller på spätt, och nedan enkla recept är bara ett förslag på tillagning.
Bild lånad från www.fiskkillen.se
Till ca 4 tapasportioner:
- 500g råa, oskalade tigerräkor
- grovsalt
- 1/2-1 dl olivolja
- 1 citron
- klippt bladpersilja till garnering
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vitt vin
Bild lånad från www.keyword-suggestions.com
Tillagning:
- Häll olivoljan i en stekpanna och hetta upp. Tillsätt sedan 2 pressade vitlöksklyftor.
- Lägg i räkorna och stek dem i max 1 minut på varje sida.
- Pressa sedan över halva citronen och häll över vinet. Rör om och ta sedan pannan från plattan.
- Lägg upp räkorna och garnera med persiljan. Skär upp resten av citronen i mindre bitar så den enkelt kan pressas över räkorna om så önskas.
Njut!
Julmat helt i min smak för en gång skull :D