Jul i Europa - Lucka 8 - Kålrotslåda
- 700g kålrot
- 1 liter vatten
- 1 tärning köttbuljong
- 5 korn kryddpeppar
- 10 vitpepparkorn
- 2 nejlikor
- 2 lagerblad
- 1 klick smör
- 2-3 msk ströbröd

- Skala och dela kålroten till mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Smula i buljongen och lägg kryddorna i en tesil. Koka kålroten till den är mjuk, ca 10-15 minuter.
-
Ta bort silen och slå av spadet – spara förslagsvis och gör en soppa. Mosa kålroten och rör i en smörklick. Skeda ut kålrotsmoset i en gratängform och strö över ströbröd. Ställ in i 250° 10-15 minuter för att ge den färg – se till så den inte bränns.
Låter som en rätt för mig! Gillar när det finns vegetariska alternativ på julbordet!
Ha en bra dag och en trevlig julmiddag i kväll :D